Împrumutul rapid fără dobândă – între mit și adevăr!

0
249
Împrumutul rapid fără dobândă - între mit și adevăr

Studiile au indicat că, în 2019, aproximativ 36% dintre români înregistrau venituri care nu le erau suficiente pentru a face economii. Dimpotrivă, câștigurile lunare abia le ajungeau pentru a-și asigura acoperirea facturilor. În aceste condiții, în care venitul nu este suficient pentru asigurarea nevoilor traiului zilnic, un împrumut rapid fără dobândă este o adevărată gură de oxigen pentru aceste persoane.

Însă, mulți oameni se tem de un împrumut rapid cu 0% dobândă, pentru că încă sunt multe mituri legate de acesta. Care este adevărul și cât este dezinformare în legătură cu acest tip de creditare?

Chiar se pot obține bani împrumut fără să fie cineva păcălit?

Ideea IFN-urilor de a acordă bani fără dobândă face parte dintr-o strategie de marketing. Scopul acesteia este de a atrage clienții. Împrumut rapid fără dobândă doar dacă se respectă condițiile – acestea sunt două (client nou, fără niciun fel de împrumut la respectivul creditor și împrumutul să se returneze înainte de termenul de scadență). Orice depășire de termen și chiar solicitarea prelungirii intervalului de plată îl transformă într-un împrumut cu dobândă. Așadar, este posibil să iei bani cu împrumut fără să plătești dobândă.

Banii se primesc mai greu dacă sunt fără dobândă?

Nimic mai fals, din moment ce procedura de verificare este aceeași pentru orice împrumut rapid. Dimpotrivă, atunci când ești un solicitant cu un istoric de credit pozitiv, cererea este mai ușor de verificat și timpul de evaluare mult mai scăzut.

Împrumutul rapid cu zero % dobândă nu este pentru oricine!

Acest tip de creditare se acordă tuturor celor care realizează venituri regulate. Valoarea minimă a venitului este de aproximativ 500 de Lei. Nu se poate obține o sumă mai mare de 40% din gradul de îndatorare acceptat de BNR. De aceea, dacă vrei mai mulți bani, venitul tău trebuie să fie mai ridicat.

Chiar nu se plătește niciun fel de dobândă?

Dacă returnezi banii în termenul stabilit, valoarea dobânzii percepute este de 0%. Orice depășire de termen, chiar și cu o zi, îl pune pe debitor în situația de a plăti dobânda normală pentru acest tip de împrumut (care se calculează în formă procentuală pe zi). Vei avea de plata dobânda retroactiv pentru termenul de rambursare.

Creditorul îmi “fură” datele dacă îmi oferă bani fără dobândă!

Nimic mai fals, pentru că furnizare datelor personale este protejată de legislația în vigoare. Informațiile personale colectate de către creditori sunt partajate doar cu terțe părți agreate și sunt utilizate pentru verificarea riscului debitorului în Biroul de Credit. De asemenea, aceste date sunt folosite și la interogarea ANAF pe venit.

Am nevoie de un card de credit pentru a primi un împrumut rapid fără dobândă?

Nu este obligatoriu să ai un card bancar, deși unii creditori pot solicita în mod expres acest lucru. Este necesar, în schimb, să ai un cont bancar, dar fiind faptul că ți se poate solicita un extras de cont pentru dovedirea veniturilor.

Trebuie să mai știi că un astfel de împrumut rapid este limitat în privința valorii sumei pe care o vei primi. De obicei, aceasta nu depășește 2000 de Lei. Iar dacă vrei un împrumut rapid fără dobândă și întrunești toate condițiile specificate, atunci poți aplica fără probleme.