Când este momentul să apelezi la un service auto pentru recondiționarea pompei de ulei?

0
351
Când este momentul să apelezi la un service auto pentru recondiționarea pompei de ulei

Mașina este parte din viața noastră și aproape că nu ne mai putem imagina viața fără ea. Însă, la fel ca și noi oamenii, există momente când are nevoie de anumite reparații sau recondiționări, pentru a ne putea bucura de ea cât mai mult timp. Iar una dintre componentele de care trebuie să avem grijă este pompa de ulei, numită și inima întregului sistem. Și pentru că nu întotdeauna este necesar să o schimbăm în întregime, există anumite service-uri auto care oferă servicii de bună calitate de recondiționare pompa ulei.

De ce este necesar ca pompa de ulei să funcționeze perfect?

Motoarele mașinilor sunt formate din multe componente ce au nevoie de lubrifiere permanentă, astfel încât să funcționeze corect. Toate aceste componente se află în continuă mișcare în momentul funcționării motorului, de aceea, este foarte important ca uleiul să fie mereu schimbat la timp.

Pompa de ulei este cea prin intermediul căreia este pompat uleiul cu care sunt lubrifiate toate piesele, iar mai apoi este transportat într-un rezervor în care se răceste, înainte de a fi reintrodus în motor.

Daca pompa de ulei se defectează sau nu mai funcționează corect, atunci piesele din care este format motorul vor ajunge să se încălzească puternic, până în momentul în care se vor bloca, datorită dilatării. Iar de aici și până la stricarea sau griparea motorului nu mai este decât un pas.

Totuși, daca uleiul este schimbat la timp și se va ține mereu cont de numărul de kilometri parcurși, sunt șanse destul de mici ca pompa de ulei să se defecteze în totalitate. Există totuși situații când anumite componente ale pompei se defectează și este necesară doar recondiționarea pompei de ulei și nu înlocuirea totală a acesteia.

Când este momentul să iei în calcul recondiționarea pompei de ulei?

Există anumite modele de autoturisme ce necesită mult mai des înlocuirea pompei de ulei sau recondiționarea acesteia, precum VW Passat B6.

Astfel, atunci când deții o astfel de mașină, este important să cunoști semnele care indică faptul că este nevoie de o rectificare pompă ulei Passat B6.

Primul semn că pompa de ulei nu mai funcționează corect este atunci când apare o scădere a presiunii de ulei, datorată faptului că nu mai este asigurat fluxul normal al acestuia.

Când părțile componente ale motorului nu mai sunt lubrifiate corect, atunci acestea încep să se încalzească, datorită fricțiunii dintre ele. Iar daca problemele nu sunt remediate în timp util, rezultatul va fi calarea motorului.

Un alt semn ce apare din cauza unei pompe de ulei defecte este apariția unor zgomote sub capote, mai exact, tacheții hidraulici nu mai sunt lubrifiați corect și încep să scoată zgomote.

Mașina funcționează corect și în parametrii normali atunci când sistemul de distribuție al mașinii nu prezintă nici o problemă. În caz contrar, dacă acesta se defectează datorită unui flux necorespunzător de ulei, pagubele pot fi cu adevărat dezastruoase.

Daca te afli în una sau mai multe din situațiile de mai sus, este foarte important să iei legatura cu service-ul auto pentru a te ajuta cu recondiționarea pompei de ulei.

Articolul precedentCum se pregateste o cerere de finantare
Articolul următorÎmprumutul rapid fără dobândă – între mit și adevăr!