Foraje puturi – tipuri și costuri

0
557
Foraje puturi – tipuri și costuri

Nu toate cabanele și casele de la țară au apă curentă. Scoaterea apei dintr-o fântână este obositoare, iar calitatea ei adesea lasă de dorit. Soluția problemei este să forezi o fântână arteziană pentru apă într-o partea a curții casei de la țară. Pentru a face foraje puțuri ai nevoie de o firma specializată care execută astfel de lucrări și doar astfel, vei avea o sursă de apă curată în imediata apropiere a casei și implicit în casă. Firma specializată execută foraje puțuri pe toate tipurile de teren și în diferite moduri, respectând toate regulile de siguranță. Firma de foraje puțuri realizează astfel de lucrări atât pentru clienți privați, cât și pentru companii. 

Foraje puțuri pe teren nisipos

Motivul popularității acestui tip de lucrări, constă în prețul relativ ieftin pentru foraje puțuri și timpul relativ scurt de executare. Cu toate acestea, durata de funcționare a puțurilor este de până la 10-15 ani. După circa 15 ani este necesar să forezi un nou puț, deoarece, volumul de apă va scădea și în plus, apa va conține adesea nisip și impurități dăunătoare.

Foraje puțuri arteziene

Dacă vrei să te asiguri cu apă curată pentru o perioadă mai lungă de timp, ar trebui să  soliciți serviciile unei firme de foraje puțuri de apă. Apa din fântână nu îngheață nici în perioadele de îngheț sever. Forajele de acest tip vor ajuta la rezolvarea problemei apei într-o zonă mare și pentru mai multe case simultan. Forajul unui puț, cum ar fi cel artezian, necesită abilități profesionale și utilizarea de echipamente speciale. Unele firme au în dotarea lor multe echipamente tehnice, ceea ce le permite să foreze până la 300 de metri pentru a da de apă dulce și până la 500 pentru a crea foraje puțuri mineralizate pentru apă industrială.  Costul forării unui puț artezian pentru apă este mai mare decât forajul unui puș obișnuit, dar acest lucru este compensat de durata de viață îndelungată. Un puț artezian este realizat pentru un număr limitat de consumatori, cu o adâncime de la cincisprezece până la două sute optzeci de metri. Durata de viață a unui astfel de puț este de până la cincizeci de ani.

Foraje puțuri industriale 

Forarea puțurilor industriale este necesară pentru a furniza apă satelor, comunelor etc. și necesită licență. Pentru foraje puțuri industriale se folosesc echipamente speciale pentru foraj, cum ar fi pompe submersibile, unități autopropulsate, capete de burghiu, mașini-unelte. Durata de viață a puțului și puritatea apei, depind de calitatea conductei. Țevile pot fi din plastic sau oțel. Prețurile de foraj depind în mare măsură de diametrul conductelor. Pentru a avea o bună rezistentă la temperaturile extreme și la duritatea apei, carcasa puțului trebuie să fie de cea mai bună calitate. În caz contrar, apa din fântână va conține contaminanți. Prețul unui astfel de foraj depinde de adâncimea puțului, de tipul carcasei, costul conductelor, tipul pompei, proiectele realizate, diametrul și tipul conductelor utilizate.

În ciuda faptului că lucrarea de foraje puțuri îți permite să ai apă freatică curată, acestea ascund, de asemenea, o captură. Apele naturale din sol sunt saturate cu săruri de fier și de aceea este recomandabil ca apa din fântână care ajunge la robinetul din bucătărie să fie filtrată cu filtre de apă principale. 

Articolul precedentÎmprumutul rapid fără dobândă – între mit și adevăr!
Articolul următorCriteriile care sunt importante ȋn stabilirea prețului transportului cu microbuze și autocare