Foraje puturi – Confort si calitate

0
401
Foraje puturi – Confort si calitate

Forajul puturilor de apa este un proces tehnologic care presupune crearea unui put tubular, care asigura apa de la o adancime suficient de mare. Un put forat este o structura hidraulica complexa, care permite obtinerea in cantitati suficiente a apei necesare pentru sarcinile gospodariei, udarea gradinii etc. In absenta cunostintelor sau experientei geologice necesare, este imposibil sa executi foraje puturi de inalta calitate, si, prin urmare, este important sa ai incredere, doar in specialistii de la firma de foraje puturi Bucuresti, care au inalta calificare pentru a efectua operatiuni de foraj. Specialistii firmei au suficienta experienta in foraje puturi. Pentru performanta de inalta calitate a sarcinilor tehnice de diferite complexitati, nu sunt utilizate doar platforme de foraj de dimensiuni mici, ci si mari, ceea ce le permite sa efectueze lucrarile de foraje puturi foarte rapid, excluzand lucrarile de pregatire indelungate. De asemeni, echipamentele de foraje puturi sunt actualizate constant.

Poti selecta locatia

Exista mai multe reguli care trebuie luate in considerare atunci cand alegi o locatie pentru foraje puturi:

  • la o distanta de 4 metri de fantana nu trebuie sa existe structuri;
  • la o distanta de cel putin 300 de metri nu trebuie sa existe intreprinderi industriale, autostrazi, cimitire de bovine, depozite;
  • fantana trebuie sa existe la cel putin 20 de metri de zonele in care fertilizantii chimici sunt folositi pentru cultivarea legumelor.

In cele mai multe cazuri, proprietarilor de case de la tara le este destul de dificil sa aleaga in mod independent locul potrivit pentru fantana. Specialistii firmei de foraje puturi Bucuresti te pot ajuta la rezolvarea acestei probleme si, de asemenea, daca este necesar, fac ajustari in procesele viitoare, recomandand amplasarea optima a putului, precum si ajustarea adancimii sale, orientand proprietarul catre instalarea echipamentelor de curatare suplimentare.

Caracteristici tehnologice ale putului

Foraje puturi este un proces care poate fi insotit de un nivel diferit de complexitate, in functie de caracteristicile geologice ale solului, precum si de obiectivele pe care le urmareste clientul. Pentru a obtine apa tehnica pentru irigarea gradinii, este suficient sa forezi un put de adancime mica. Cu toate acestea, oamenii de stiinta moderni nu recomanda utilizarea apei dintr-un astfel de put de apa (apa la o adancime mica) pentru gatit, deoarece riscul de intrare a substantelor chimice este destul de mare. Din acest motiv, multi proprietari de zonele suburbane prefera sa aiba un put artezian, a carui calitate a apei este cea mai ridicata. Pentru apele subterane se foreaza un put cu adancimea de pana la 10 metri, iar pentru ape interstratale fara presiune se foreaza pana la o adancime de 100 de metri.

Design bine gandit

In functie de scopul si complexitatea forajului, modelele de sonde pot fi cu un singur tub, cu doua conducte sau cu triplu tub. Sonda cu trei tevi este rar folosita pentru a crea aprovizionare autonoma cu apa in casele private. Practic, acest model este utilizat pentru a furniza apa instalatiilor industriale.

Articolul precedentCare este cea mai buna solutie impotriva soarecilor ?
Articolul următorTractari Auto cu macara in Bucuresti