Care este cea mai buna solutie impotriva soarecilor ?

0
1113
Care este cea mai buna solutie impotriva soarecilor

Rozatoarele sunt cele care ne afecteaza sanatatea si bunurile din locuinte in special pe timpul toamnei si al iernii, tocmai de aceea trebuie sa luam masurile aferente pentru indepartarea lor, intrucat este mai usor sa ii prevenim, decat sa ne luptam sa scapam de ei.

Cum sa prevenim infestatia cu soareci?

Soarecii sunt rozatoarele care se adapteaza indeajuns de rapid in mediul uman, astfel incat pentru a scapa de acestea, esential este sa se mentina o curatenie impecabila din toate punctele de vedere. Astfel, in acest sens este recomandat sa fie arancate resturile menajere, intrucat sunt principalul motiv pentru ademenirea soarecilor. Spatiile trebuie sa fie analizate cu maxima atentie, astfel incat sa nu exista gauri, crapaturi in pereti sau alte lucruri asemenea, care sa le permita acestora sa patrunda in locuinte. Fiecare tomberon trebuie sa dispuna de capace care sa izoleze foarte bine zona.

In ceea ce priveste mobila, aceasta trebuie sa fie foarte bine pazita, intrucat soarecilor le place sa roada absolut tot ceea ce tine materialul din lemn, sau mai ales materialele textile. Daca din intanplare ati observant ca hainele dumneavoastra sunt roase, ei bine, atunci puteti lua in calcul posibilitatea aparitiei unor rozatoare in locuinta dumneavoastra si implicit sa va ganditi cum puteti scapa de acestea.

Solutii pentru indepartarea rozatoarelor

1. Raticidele

Substantele raticide sunt usor de utilizat si mai ales au un efect puternic in ceea ce priveste eliminarea rozatoarelor. Insa, trebuie sa mentionam faptul ca acestea contin un anticoagulant care provoaca moartea rozatoarelor, insa nu au un efect imediat, ci poate dura o perioada indelungata pana la disparitia rozatoarelor. De asemenea, sunt daunatoare pentru sanatatea oamenilor, dar si a animalelor de companie. Trebuie sa aveti grija ca acestea sa nu amplasate in locurile usor accesibile pentru copii.

2. Capcanele pentru soareci

Capcanele pentru soareci s-au dovedit a fi realmente utile avand in vedere faptul ca pot sa fie amplasate chiar in locurile direct vizate. In general se utilizeaza impreuna cu otrava, pentru efecte sigure si imediate. Insa, pentru a creste eficienta, recomandat este sa fie amplasate in numar cat mai mare si in locuri diferite. Este recomandat ca aceste capacane sa fie zilnic verificate, pentru a indeparta rozatoarele prinse si pentru a dubla daca este nevoie momeala.

3. Aparatele cu ultra sunete pentru indeparatrea soarecilor

Pentru ca am ajuns si la acest capitol ne permitem sa adresam intrebarea: Care este cel mai bun aparat impotriva soarecilor?

Ei bine, conform specialistilor aparatele care au un real succes in alungarea soarecilor sunt aparatele cu ultra sunete care au rolul de a alunga soarecii intr-un timp impresionant de scurt, intrucat emit anumite sunete care ii obliga pur si simplu pe soareci si paraseasca locul in care si-au facut adapostul.

Asadar, sunt numerose solutii fiecare eficiente in felul lor de a scapa de soareci, insa trebuie sa mentionam ca totul depinde si de locul care a fost infestat, intrucat in functie de loc trebuie sa alegeti metoda care sa va ajute sa scapati de ei.