De ce ai nevoie de foraje puțuri

0
343
De ce ai nevoie de foraje puțuri

Apa este o sursă de viață, fără de care niciun organism viu de pe planetă nu poate supraviețui, asigurând, de asemenea, confort și condiții normale de viață, în special pentru oameni. Aprovizionarea cu apă centralizată este încă departe de a fi accesibilă în fiecare colț al țării și nu este vorba doar de sate, ci și de suburbiile unor oraşe mari. De asemenea, există cazuri în care există o rețea de apă în apropiere, dar aducerea apei în casă necesită documente stufoase și bani. În astfel de cazuri, există o singură cale de ieșire, si anume, crearea de foraje puţuri.

De ce ai nevoie de foraje puţuri?

Un puț de apă nu este doar o sursă alternativă de apă pentru alimentarea cu apă standard, ci și o resursă independentă care nu va fi închisă la nesfârșit din cauza descoperirii conductelor ruginite vechi sau a neplăţii facturilor. În același timp, apa de la sursă va fi curgătoare, curată și proaspătă, fără impurități cu rugină, clor, săruri sau metale grele. Astăzi, nevoia de foraje puțuri este din ce în ce mai mult luată în considerare tocmai în contextul siguranței biologice și purității resursei produse. Studiile științifice din ultimii ani au arătat că sănătatea umană depinde 80% de calitatea apei utilizate în alimente. Utilizarea apei contaminate necorespunzătoare pentru băut duce la boli de dizenterie, febră tifoidă, boli ale rinichilor și vezicii urinare.

De ce este nevoie de foraje puţuri si ce avantaje oferă?

Fântâna este singura care poate înlocui sistemul centralizat de alimentare cu apă, oferă autonomie deplină și independență în alimentarea cu apă. Apa este oferită într-un mod fiabil, iar sistemul este durabil. Mai mult decât atât, calitatea apei este buna si este potrivită pentru consumul uman.

Puţuri forate – Tipuri

Există două tipuri principale de foraje puțuri: de nisip și de adâncime. Fântânile arteziene sau de mare adâncime sunt excelente pentru căsuțele suburbane și căsuțele de vară. Oferă apă arteziană curată, potrivită pentru toate necesitățile și consumul casnic. Când se forează puţuri pe nisip, apa este extrasă de la o adâncime de până la 20 – 50 de metri și conține multe impurități. De aceea este potrivită numai pentru nevoile tehnice.

Foraje puțuri pe nisip

Puţurile pe nisip sunt forate la o adâncime de 20 până la 50 de metri. De regulă, acestea sunt utilizate ca opțiune temporară în faza lucrărilor de construcție, deoarece o astfel de apă este potrivită numai pentru nevoile tehnice. Un astfel de puț de suprafață este potrivit și pentru zonele de irigare.

Foraje puțuri arteziene și amenajarea lor

Fântânile arteziene sunt mai adânci. Forajul se realizează până la stratul de calcar, care se află la o adâncime de aproximativ 130 – 200 de metri. Aceasta este o înlocuire completă a alimentării centralizate cu apă și asigură confortul și nevoile casnice. Fântânile adânci servesc mult timp, nu necesită curățare constantă de impurități, iar presiunea este suficientă nu numai pentru o singură casă, ci și pentru un întreg sat. Metodele moderne de cercetare fac posibilă selectarea optimă a filtrelor pentru purificarea apei și protejarea acestora pe cât posibil atunci când sunt utilizate, deoarece apa pură este cheia sănătății, energiei și longevității.

Articolul precedentDe ce să optați pentru servicii profesionale de curatenie birouri?
Articolul următorCauti o solutie eficienta pentru culturile de cartofi?