Cauti o solutie eficienta pentru culturile de cartofi?

Cauti o solutie eficienta pentru culturile de cartofi

O mare parte dintre agricultorii si fermierii din tara noastra aleg sa cultive pe terenuri foarte mari culturi de cartofi, insa, aceasta planta este prezenta si in gradinile de mici dimensiuni aflate langa casa, caci cartoful este una dintre cele mai preferate legume ale romanilor.

Insa, pentru a se putea dezvolta intr-un mod cat mai optim si pentru a creste productia, este absolut necesara erbicidarea si fertilizarea culturii de cartofi, caci toate buruienile si plantele invazive trebuie sa fie distruse si controlate inca din primele faze de vegetatie ale acestor culturi.

Ce erbicide pot fi utilizate pe culturile de cartofi?

Exista mai multe tipuri de erbicid care pot fi utilizate pentru culturile de cartofi si anume:

  • Anumite tipuri de erbicide actioneaza asupra buruienilor prin absorbtie foliara
  • Anumite erbicide actioneaza prin formarea unei pelicule pe suprafata terenului, acel lucru prevenind aparitia noilor buruieni. In acest caz insa, este recomandat ca dupa aplicarea erbicidului sa nu mai aiba loc lucrari agricole ce pot duce la deteriorarea acelui strat protector de la suprafata pamantului
  • Anumite erbicide actioneaza in doua moduri, atat prin distrugerea buruienilor datorita absorbtiei erbicidului prin frunze, dar si prin formarea unei pelicule la suprafata pamantului, lucru care impiedica aparitia unor noi buruieni.

Ce tipuri de erbicide pot fi utilizate pentru culturile de cartofi?

Unul dintre distribuitorii de erbicide pentru culturile de cartofi este Agrii, pe site-ul acestei companii putand fi alese diverse tipuri de erbicide.

Astfel, printre cele mai recomandate tipuri de erbicide pentru culturile de cartofi pe care fermierii sau agricultorii le pot utiliza, se numara:

1 Kupferol

Acest fungicid este foarte complex si are o actiune de contact si sistemica, iar substanta activa al acestuia este cuprul ionic bivalent. Este necesar ca pentru cele mai bune rezultate, fungicidul sa fie prezent pe buruieni inainte ca sporii sa germineze.

Acesta este foarte eficient pentru mana cartofului, iar cantitatea recomandata pentru a fi aplicata este de aproximativ 3-4 litri la hectar, in functie de nivelul infectiei, iar volumul de apa trebuie sa fie cuprinsa intre 300 si 600 de litri.

Acesta trebuie aplicat in timpul vegetatiei, iar apoi este recomandata o pauza de 7 zile, numarul maxim de tratamente fiind 6.

2 Copforce Extra

Copforce Extra este un fungicid ce actioneaza atat local cat si prin contact, pentru combaterea manei la cartof si are doua substante active foarte eficiente. Datorita compozitiei, fungicidul este foarte rezistent la ploaie.

Acest fungicid este recunoscut pentru ca are cel mai ridicat nivel de eficacitate si cel mai scazut risc de fitotoxicitate, de aceea se afla pe lista preferintelor tuturor fermierilor.

Este recomandat un numar de 5 tratamente pe an, ce trebuie efectuate cu un interval de 7-10 zile de pauza intre ele. Trebuie utilizata o cantitate de 2 kh pentru un hectar, iar volumul de apa recomandat este de 300-500 litri.

Site-ul Agrii prezinta numeroase solutii pentru culturile de cartofi, de aceea, in functie de necesitatile fiecaruia se poate alege cea mai optima varianta de fungicid sau fertilizator, astfel incat productia sa depaseasca asteptarile.

Articolul precedentDe ce ai nevoie de foraje puțuri
Articolul următorDe ce sa alegi carti cu activitati pentru copii, precum cartile cu puzzle !