Injectare cu acid hialuronic pentru marirea pometilor

0
295
Injectare cu acid hialuronic pentru marirea pometilor

Injectia cu acid hialuronic este o injectie subcutanata prin care se introduce acid hialuronic pentru a modela aspectul, a corecta asimetria faciala, a hidrata si a intari pielea. Acidul hialuronic este o componenta a matricei intercelulare, care regleaza procesele de regenerare si metabolism a celulelor si este responsabil pentru echilibrul apei din piele. Functia principala a acidului hialuronic este de a retine moleculele de apa, oferind astfel o functie de protectie a barierei pielii, prevenind imbatranirea si ridurile. Odata cu inaintarea in varsta, nivelul de acid hialuronic in tesuturi scade semnificativ, ceea ce provoaca imbatranirea pielii, pierderea volumului natural al tesuturilor si formarea ridurilor faciale. Injectiile cu acid hialuronic rezolva aceasta problema prin refacerea naturala a nivelului necesar de umiditate in tesuturi. Atragand moleculele de apa in sine si creand o rezerva hidraulica optima, acidul hialuronic indeplineste mai multe functii – hidrateaza si netezeste pielea, elimina ridurile si modeleaza volumele faciale. Dupa introducere, acidul hialuronic se integreaza in mod natural in tesut, nefiind simtit tactil, iar dupa un timp este eliminat complet din organism.

Injectare cu acid hialuronic – Zone de aplicare

Toate preparatele pe baza de acid hialuronic difera in concentratia substantei:

  • densitate mica (de la 14 la 18 mg / ml) – utilizat in biorevitalizare si mezoterapie pentru a crea o rezerva de hidratare si pentru a restabili echilibrul normal de apa la nivelul pielii. Este introdus in straturile de suprafata ale pielii.
  • densitate medie (de la 18 la 22 mg / ml) – sunt utilizate pentru intinerirea pielii fetei, pentru a elimina ridurile (de exemplu, injectia in pliurile nazolabiale) si pentru marirea buzelor. Sunt introduse in straturile medii si profunde ale dermului.
  • densitate mare (de la 22 la 25-30 mg / ml) – sunt utilizate pentru a restabili volumele faciale pierdute, pentru a completa ridurile adanci si pentru corectarea pometilor, barbiei etc. Acestea sunt introduse in straturile profunde ale dermului si supraperiosteal (pe periost).

Procedura pentru marirea pometilor

Procedura de infrumusetare a pometilor bazata pe injectii de acid hialuronic, se efectueaza prin introducerea unui gel pe baza de acid hialuronic de inalta densitate pentru a volumiza tesutul si a schimba forma pometilor. Procedura permite o transformare imediata. Intr-o singura procedura se poate simula forma fetei, se poate creste volumul pometilor si a buzelor, se pot elimina vanataile de sub ochi, se pot restabili proportiile faciale pierdute odata cu varsta si pot fi eliminate ridurile profunde din pliurile nazolabiale.     

Bio-intarirea este o metoda de introducere a umpluturilor pe baza de acid hialuronic in conformitate cu schema vectoriala pentru intarirea scheletului subcutanat, corectarea ovalului fetei si eliminarea ptozei gravitationale. Se obtine un efect vizibil de armonizare a proportiilor fetei. Efectul procedurii dureaza 6-24 luni si uneori mai mult. Totul depinde de tipul de medicament si de viteza proceselor metabolice din corpul pacientului. Daca se doreste, procedura poate fi repetata mai tarziu integral sau partial.