Case de marcat portabile

0
317
Case de marcat portabile

Casele de marcat fiscale sunt dispozitive electronice special concepute pentru calcularea şi înregistrarea tranzacţiilor de vânzare zilnice. Casele de marcat fiscale sunt obligatorii pentru toate firmele care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul, conform OUG 28/1999. Toate casele de marcat fiscale dispun de acumulator şi sunt portabile. Pot fi conectate la alte dispozitive precum:

  • calculator cu sistem de gestiune
  • cantar electronic
  • cititor coduri de bare
  • şi sertar de bani.

Trebuie să vă aducem la cunoştinţa faptul că în cazul unui control ANAF, lipsa casei de marcat se sancţionează cu amenzi de până la 12.500 de lei.

Case de marcat portabile – despre

Casa de marcat portabila îndeplineşte toate funcţiile necesare desfăşurării activităţilor de vânzare ambulante iar acumulatorul inclus oferă dispozitivului o autonomie necesară. În cazuri absolut speciale, acestea pot fi conectate la încărcător auto pentru încărcarea bateriei şi pot fi conectate la alte dispozitive: calculator cu sistem de gestiune, cantar electronic, cititor coduri de bare şi/sau sertar de bani. DeMarcat.ro pune în atenţia dumneavoastră case de marcat ieftine şi oferă fiscalizarea gratuit pentru Bucureşti.

De unde se achiziţionează casele de marcat autorizate?

Operatorii economici sunt obligaţi să își achiziționeze case de marcat de la distribuitori și comercianți ce sunt autorizați de către Ministerul de Finanțe. Totodată, acești operatori economici au obligaţia de a asigura activități de service pentru casele de marcat, dar pot vinde și produse complementare sau accesorii pentru casele de marcat.

După achiziționarea unei case de marcat, atât persoana care cumpără produsul, cât şi compania trebuie să se asigure că au fost realizate toate procedurile, astfel încât, aceasta trebuie înregistrată la Registrul de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate. Acest registru este înființat la nivelul fiecărui județ din țară, dar și la nivelul Municipiului București.

Modelul casei de marcat pe care o alegeți este un alt aspect foarte important de care trebuie să ţineţi cont. În funcție de spațiul de care dispuneți, casa de marcat poate fi tip portabil său model desktop la care se poate atașa și un sertar de bani.

Puteți alege să folosiți case de marcat de la deMarcat.ro pentru a procesa tranzacțiile tale într-un mod sigur și eficient!

Riscurile nefolosirii unei case de marcat

Deținerea unei case de marcat este o obligaţie, nerespectarea acesteia impune anumite formalităţi care se aplică pentru orice tip de comerciant economic, care-și desfășoară activitatea pe teritoriul României, și realizează operațiunea de comercializare de bunuri. În acest caz îi include şi pe comercianții care prestează, de fapt, orice tip de servicii directe pentru populație. Astfel, comercianții care nu dețin case de marcat și nu eliberează bon fiscal risca să fie amendaţi drastic.

Cu alte cuvinte, transparența în tranzacțiile efectuate de orice operator economic este, de fapt, oglinda afacerii pe care o reprezintă. Clienții care nu primesc bon fiscal, sau care observă lipsa unei case de marcat într-o unitate economică, vor considera că agentul economic face evaziune fiscală, ceea ce poate contura o imagine negativă afacerii dumneavoastră şi poate aduce şi alte prejudicii.