Remediile pe baza de plante sunt o comoara pentru sanatate

0
411
Remediile pe baza de plante sunt o comoara pentru sanatate

Daca utilizati plante medicinale numai pentru a oferi aroma mancarii dvs., este posibil ca o multime de beneficii pentru sanatatea dumneavostra sa ramana nevalorificate.

Remediile din plante care folosesc semintele, fructele de padure, radacinile, frunzele, scoarta sau florile unei plante in scopuri medicinale, au fost utilizate in practica in China, India, Egipt si America de Nord de secole. Astazi, intrucat tot mai multe studii clinice dovedesc eficacitatea anumitor plante medicinale, care fusese negata in trecut, stiinta le gaseste acum ca optiune de tratament pentru o serie de afectiuni diferite.

O multime de farmacisti au declarat faptul ca ca 80 la suta dintre pacientii lor folosesc acum ierburi si ca sunt predominant femei.

„Ca farmacist, ma uit mereu la dovezile clinice si exista indicii bune ca ierburile pot ajuta pentru anumite probleme”. „In plus, pacientii intreaba in mod constant despre ierburi pentru ca vor sa-si asume responsabilitatea sanatatii lor.”

Pentru cei interesati de explorarea ierburilor, optiunile abunda. Pe langa suplimente, ierburile pot fi consumate in ceaiuri, tincturi si tratamente topice. S-ar putea sa fie necesar sa experimentati pentru a gasi ce functioneaza cel mai bine pentru dvs. Tincturile, de exemplu, sunt foarte concentrate si mai usor digerate decat suplimentele, dar au adesea o baza alcoolica amara. Vorbiti cu un naturopat certificat, medic specialist herbalist sau alt furnizor de servicii medicale instruit In medicamente pe baza de plante pentru a determina cel mai bun format si doza.

Ca in cazul oricarui tratament nou, este esential sa lasati farmacistul, medicul si alti furnizori de servicii medicale sa stie despre orice plante medicinale pe care le luati In considerare in cazul in care interactioneaza cu alte medicamente. De exemplu, ierburi precum ginkgo biloba nu ar trebui sa fie amestecate cu warfarina si alti diluanti ai sangelui, deoarece combinatia creste riscul de sangerare.

Iata cateva afectiuni comune si ierburile care va pot ajuta:


– Remedii din plante pentru inflamatie.

Cand vine vorba de originile multor boli, inclusiv artrita, cancerul, diabetul si depresia, inflamatia cronica nu este niciodata un lucru bun. Dar turmericul, principalul condiment gasit In curry care provine din planta turmeric, se dovedeste a fi un puternic agent antiinflamator. In mai multe studii clinice, s-a aratat ca o componenta a turmericului numita curcumina scade nivelul enzimelor din organism care provoaca inflamatii. Un antioxidant puternic care este mai puternic decat vitaminele C si E, aceasta planta este laudata pentru stimularea sistemului imunitar si poate fi luata zilnic pe termen lung. “Turmericul este una dintre acele plante care pot beneficia de toata lumea, deoarece inflamatia este radacina tuturor raurilor”, spune Madalyn Johnson, un medic primar si co-proprietar al unui magain de tratamente naturiste. “Totul din corp, inclusiv creierul, este afectat de inflamatie”.

Articolul precedentCase de marcat portabile
Articolul următorCe este si la ce ajuta un irigator bucal?