Pompe de circulatie: de ce ar trebui sa instalati una

0
250
Pompe de circulatie de ce ar trebui sa instalati una

Cand este instalata o pompa de circulatie a incalzitorului de apa, apa fierbinte va fi livrata aproape instantaneu de fiecare data cand se deschide un robinet de apa calda. Acest lucru se intampla deoarece pompa mentine apa fierbinte in miscare prin sistemul sanitar, astfel incat apa calda sa fie intotdeauna disponibila. In casele fara pompa de circulatie, robinetul de apa fierbinte va curge apa rece pana cand apa fierbinte de la incalzitorul de apa ajunge in cele din urma la robinet. Pe parcursul unui an, sute si chiar mii de cantitati de apa de apa pot fi irosite in asteptarea apei calde. Acest lucru poate avea ca rezultat nu numai pierderea de timp si apa, ci si bani!

Ce face o pompa de circulatie?

Daca locuinta dvs. nu are o pompa de circulatie, atunci cand un robinet este inchis, apa fierbinte ramane in tevi si, in cele din urma, se raceste. Atunci cand robinetul este deschis din nou, apa rece trebuie impinsa prin sistemul sanitar. Debitul de apa nu este fierbinte pana cand apa rece din tevi nu este inlocuita cu apa fierbinte de la incalzitorul de apa. Rezultatul? O cantitate mare de apa irosita !

O pompa de circulatie a apei calde, cunoscuta si sub numele de pompa de recirculare, rezolva aceasta problema. Aceste pompe circula apa fierbinte prin casa in mod continuu, mentinand apa din tevi mereu fierbinte si gata de utilizare. Cand se deschide un robinet cu apa fierbinte, apa fierbinte este livrata imediat. Cu toate acestea, oricat de bine pare, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare inainte de a instala o pompa de circulatie pe incalzitorul de apa.

Avantajele instalarii unei pompe de circulatie

Pompele de circulatie a apei calde exista de ani de zile. Multe hoteluri si restaurante de ultima generatie au oferit oaspetilor apa calda la cerere. Cu toate acestea, recent mai multi proprietari incep sa profite de numeroasele beneficii pe care le poate oferi o pompa de circulatie.

Iata cateva dintre avantaje:

Comoditate: O pompa de circulatie furnizeaza apa fierbinte aproape imediat cand robinetul este deschis. Abilitatea de a avea acces la apa calda aproape instantanee este probabil avantajul numarul unu.

Utilizarea apei: Deoarece apa fierbinte este livrata aproape imediat, se pierde mai putina apa. Cand este instalat, este necesara asteptarea ca debitul de apa sa atinga temperatura dorita. Acest lucru este util in special in zonele in care apa este deficitara. Un beneficiu imens al utilizarii unei pompe de circulatie este capacitatea de a economisi o cantitate semnificativa de apa, rezultand intr-o economie de bani si timp.

Usor de instalat: Instalarea unei pompe de circulatie este relativ usoara si probabil ca veti avea deja instrumentele de care aveti nevoie. Majoritatea modelelor de pompe sunt proiectate pentru sistemul mediu de instalatii sanitare de acasa.

Usurinta de utilizare: Ca regula generala, pompele de circulatie sunt foarte simple si usor de operat.

Selectie: Pompele de circulatie a incalzitorului de apa pot fi gasite aproape peste tot, cu o varietate de producatori si optiuni dintre care sa alegeti.