Care sunt principalele beneficii ale aromaterapiei?

0
339
Care sunt principalele beneficii ale aromaterapiei

Aromaterapia constă în utilizarea sistematică a uleiurilor esențiale pentru susținerea și prevenirea diferitelor tulburări. Este o terapie complementară făcută pentru a sprijini individul în ansamblu, asistând corpul în funcțiile sale regenerative și de auto-vindecare. În general, aromoterapia poate fi aplicată în trei moduri: difuzor de uleiuri esențiale pentru a parfuma și dezinfecta aerul dintr-o cameră, inhalare directă: pentru a lupta împotriva infecțiilor respiratorii, pentru a promova expectorarea și pentru a beneficia de beneficii psihologice, precum și aplicare topică: efectuarea de masaje, aplicând comprese și adăugând la baie pentru beneficii pentru piele.

Moleculele uleiurilor esențiale sunt absorbite de piele sau de plămâni în timpul respirației și astfel intră în sânge. Astfel, acestea circulă pe tot corpul și pot oferi beneficii. De asemenea, deoarece aceste uleiuri sunt foarte concentrate, sunt necesare cantități mici pentru a simți efectele. Prin urmare, ele trebuie diluate și în uleiuri neutre înainte de utilizare: uleiurile utilizate în mod obișnuit sunt cele de nucă de cocos sau jojoba.

Aromaterapie, pentru cine?

Uleiurile esențiale pot fi utilizate împotriva unei mari varietăți de afecțiuni, astfel încât persoanele cu condiții diferite pot beneficia de beneficiile lor. Numeroase studii sunt efectuate în legătură cu aromoterapia, iar acestea au concluzionat că poate fi benefică pentru persoanele care suferă de:

  • Stres cronic sau anxietate
  • Depresie
  • Insomnie pentru alte tulburări de somn
  • Dureri musculare
  • Dureri articulare
  • Probleme de digestie
  • Simptom premenstrual sau simptome ale menopauzei
  • Probleme ale pielii, cum ar fi iritații, vânătăi, cicatrici, celulită sau acnee
  • Fluctuații ale zahărului din sânge
  • Cancer
  • Oboseala cronică

Beneficiile aromoterapiei: cele 3 beneficii principale cele mai recunoscute științific

Promovează relaxarea

Multe studii au arătat că anumite uleiuri esențiale, cum ar fi mușețelul și lavanda, pot ajuta persoanele stresate sau anxioase să se relaxeze. Parfumul de lavandă pare să aibă un efect relaxant universal, care calmează activitatea sistemului nervos simpatic, responsabil pentru răspunsul luptă-fugă.

Dacă ești nou în aromoterapie, un prim pas bun este să pui câteva picături de ulei esențial într-un difuzor aromaterapie sau chiar într-o baie.

Calitate îmbunătățită a somnului

Deoarece multe uleiuri esențiale favorizează relaxarea, rezultă că multe dintre ele sunt benefice pentru calitatea somnului. Într-adevăr, tulburările de somn sunt legate în primul rând de stres și anxietate și, prin urmare, aceste uleiuri pot îmbunătăți somnul.

Cu aproximativ o oră înainte de culcare, încearcă să difuzezi uleiuri esențiale în dormitor folosind o lumânare sau un difuzor pentru aromoterapie (punând aproximativ 10 picături în el). Acest lucru nu va parfuma doar camera ta, ci te va ajuta și să dormi: particulele inhalate vor avea efecte calmante asupra creierului.

Suport pentru probleme respiratorii

Unele uleiuri utilizate în aromaterapie au proprietăți antiseptice care ajută la eliminarea aerului de bacterii, ciuperci și mucegai care pot contribui la probleme respiratorii, cum ar fi congestia, tuse și strănut.

Studiile au arătat că uleiurile din citrice pot îmbunătăți funcția imunitară și pot reduce oboseala asociată cu stările depresive.

Prin difuzarea uleiurilor esențiale în casa ta, prin inhalarea lor directă sau prin aplicarea lor pe piept după diluarea lor, anumite uleiuri esențiale pot ajuta la facilitarea respirației: luptă împotriva sinuzitei, alergiilor, răcelii, tusei și oboseala cronica.

Articolul precedentImportanța schimbării capacelor și bateriilor cu piese originale
Articolul următorPompe de circulatie: de ce ar trebui sa instalati una