Importanța schimbării capacelor și bateriilor cu piese originale

0
328
Importanța schimbării capacelor și bateriilor cu piese originale

Samsung recomandă utilizarea bateriilor aprobate de Samsung împreună cu încărcătorul și cablul USB original. Dacă ai un capac spart ori crăpat pentru telefon Samsung, poți veni la firma smeugsm.ro pentru a-l înlocui cu unul original, deoarece acest lucru este foarte important. Utilizarea capacelor, bateriilor, încărcătoarelor și cablurilor neacceptate de Samsung, poate duce la deteriorarea bateriei, accesoriilor sau echipamentelor. Utilizarea unei baterii neaprobate poate face ca bateria să se umfle sau să ia foc (uneori chiar explodează). În plus, în unele modele bateria include antena NFC (Near Field Communication).

Înlocuire perfectă și instalare directă

Capacul bateriei dezvoltat exact pentru Samsung, asigură compatibilitatea lină. Capacul bateriei este de producție curentă. Finisajul de înaltă calitate și precis al capacului original, asigură un rezultat bun la înlocuirea unui capac spart sau crăpat. Capacul din spatele telefonului este furnizat cu garnitură, lipici, sticlă de cameră, sticlă flash și cadru decorativ și, prin urmare, poate fi montat fără menajamente. Capacul bateriei este furnizat cu adeziv preasamblat. Înainte de instalare, pur și simplu se îndepărtează adezivul vechi fără a lăsa reziduuri. Datorită testării regulate a produsului și a testării producătorului, asigură cea mai înaltă calitate. Prin urmare, capacul este de încredere și o piesă de schimb de calitate.

Cum îți dai seama dacă este un produs original?

Astăzi, în calitate de consumatori de multe produse, este dificil pentru unii oameni să-și dea seama dacă capacul sau bateria Samsung sunt originale sau nu. De fapt, cele mai frecvente întrebări pe care le pun cumpărătorii sunt, dacă bateria este originală și dacă există o garanție. Există mai multe moduri prin care poți ști cu siguranță dacă o baterie Samsung este autentică sau nu. Deși la prima vedere par la fel, originalitatea este cea care poate afecta funcționarea corectă a telefonului mobil. La service-ul smeugsm.ro există doar accesorii originale care vor înlocui capacul și bateria telefonului tău. Ca prim pas, ar trebui să reții că unele caracteristici pot depinde de modelul bateriei, și nu toate bateriile sunt la fel și nici nu au aceleași semne atunci când li se verifică autenticitatea.

Cum să știu dacă bateria este originală

Un factor foarte important pentru a ști dacă bateria este original, este să știi cum să identifici dacă are antena NFC inclusă. Cu siguranță, dacă nu o ai, bateria este generică. Acronimul NFC înseamnă Near Field Communication și este practic o tehnologie de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune, care permite transferul de date între dispozitivele care au acest sistem.

În același timp, îți permite să îți conectezi telefonul mobil cu alte dispozitive care au NFC, cum ar fi: difuzoare, căști, printre altele. În acest fel, dacă bateria din exterior indică faptul că are NFC, vei vedea că este într-adevăr descrisă și că trebuie să funcționeze corect. Fiecare dintre aceste elemente este esențial pentru a determina dacă bateria Samsung este originală sau nu. De asemenea, capacul bateriei are rolul de a proteja bateria.

Reține că utilizarea replicilor poate provoca probleme dispozitivului, cum ar fi durata de viață a bateriei, intermitența, deteriorarea fizică a dispozitivului, supraîncălzirea, printre altele. De asemenea, capacul trebuie să fie cel original și să se potrivească perfect. Evită cheltuielile inutile și solicită înlocuirea capacului spart sau crăpat la smeugsm.ro cu un produs original, astfel încât funcționalitatea echipamentului tău să nu fie afectată.

Uneori, cu utilizarea zilnică, capacul bateriei mobilului tău poate fi deteriorat. Aproape toate capacele bateriei sunt foarte ușor de demontat și atașat și nu este nevoie să trimiți terminalul. Însă unele modele de telefoane trebuie să treacă pe la firma smeugsm.ro pentru a-l schimba, deoarece au anumite sisteme de fixare.

Capac spart ori crăpat pentru Apple iPhone

Toate bateriile reîncărcabile sunt consumabile și au o durată de viață limitată, ceea ce înseamnă că, capacitatea și performanța scad treptat și trebuie înlocuite. IPhone utilizează baterii încorporate de înaltă calitate litiu-ion. Acestea sunt proiectate, testate și fabricate strict pentru a respecta standardele Apple de calitate și performanță. Aceste baterii originale Apple sunt, de asemenea, certificate pentru siguranță și trebuie protejate cu capace originale iPhone.

Importanța service-ului smeugsm.ro

Dacă trebuie să înlocuiești un capac spart ori crăpat pentru Apple iPhone, precum și bateria iPhone, este important ca reparația să fie efectuată de tehnicieni certificați care utilizează capace și baterii originale Apple. Bateriile litiu-ion sunt componente delicate care sunt fabricate și înlocuite cu grijă. Singurii tehnicieni care pot efectua înlocuirea bateriei, sunt cei care au cunoștințe tehnice Apple Service Training și utilizează piese și instrumente originale Apple iPhone. Acești furnizori de servicii sunt independenți și dețin piese originale Apple iPhone. Nu încerca să înlocuiești singur bateria iPhone sau capacul. Înlocuirile efectuate de tehnicieni neautorizați, pot să nu respecte procedurile adecvate de siguranță și reparații, ceea ce poate duce la înlocuirea sau repararea incorectă. Acest lucru ar putea deteriora bateria și capacul iPhone-ului, poate provoca supraîncălzirea sau poate provoca răniri.

La sfârșitul anului 2017 s-a descoperit că Apple a limitat performanțele iPhone-urilor, deoarece bateria a fost degradată. Acesta a fost declanșatorul care a determinat compania să ofere o înlocuire a bateriei mult mai ieftină, funcții software pentru a notifica starea de sănătate a acesteia și, în general, facilitățile de înlocuire a bateriei și capacului iPhone. În ciuda acestor facilități, obstacolele au reapărut în ultimele modele de iPhone, atunci când bateria nu a fost schimbată cu un produs original Apple iPhone, iar iPhone-ul nu a  recunoscut-o corect.

De asemenea, există o verificare software pentru fiecare baterie nouă care este plasată în iPhone. Cu această verificare, Apple se asigură că bateriile și capacele înlocuite sunt originale. De asemeni, chiar dacă bateria sau capacul iPhone nu sunt înlocuite corect, într-o poziție autorizată de Apple, apare un mesaj în aplicația Setări. Mesajul indică faptul că bateria necesită remediere, iar capacul nu este închis cum trebuie sau nu este cel original. Mesajul va apărea chiar și cu o baterie complet nouă. De aceea, schimbarea bateriei și a capacului deteriorat iPhone, trebuie schimbate la service-ul autorizat, cu unele originale.

Cum află Apple iPhone că o baterie este autentică și verificată? 

Răspunsul stă într- un mic microcontroler atașat la fiecare dintre bateriile iPhone-ului. Acest mic cip de la Texas Instruments spune dispozitivului despre capacitatea bateriei, temperatura și încărcarea curentă, printre altele. De fapt, acest lucru nu este ceva tipic Apple, deoarece și Samsung  funcționează în mod similar pentru a obține informații de la baterie.

Diferența este că în cele mai recente modele de iPhone (iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR), cipul bateriei se autentifică cu procesorul pentru a verifica în permanență dacă bateria este pusă corect în iPhone-ul corespunzător și dacă este originală. Și numai Apple și service-urile autorizate, așa cum este smeugsm.ro dețin software-ul de diagnosticare și pot asocia bateriile noi cu procesoare iPhone.

iFixit explică faptul că este posibil din punct de vedere tehnic, să scoți cipul din bateria inițială și să-l lipești la noua baterie și astfel să păcălești telefonul să creadă că nu a existat nicio înlocuire a bateriei. Cu toate acestea, poți fi sigur că aceasta este o procedură costisitoare și că efortul de reparare nu are sens pentru ceva atât de simplu și obișnuit, ca schimbarea unei baterii și a capacului spart sau crăpat.

Înlocuirea capacului din spate al iPhone-ului este necesară în caz de fisuri, ciobiri. Capacul este un element important, deoarece protejează elementele interne ale dispozitivului de praf, umezeală sau dacă dorești doar să-i schimbi culoarea. De asemenea, capacul ar trebui să fie cel original. Pentru ca înlocuirea necesară să aibă loc rapid și eficient, apelează la smeugsm.ro. Problema celei de-a 4-a generații a dispozitivului Apple iPhone este că, capacul este o piesă de sticlă, și în acest caz, ai nevoie de reparații profesionale, care garantează calitatea și originalitatea componentelor utilizate.

Articolul precedentAlege sa ai un somn de calitate, alege Auping
Articolul următorCare sunt principalele beneficii ale aromaterapiei?