De ce sa ai propria statie de epurare?

0
271
De ce sa ai propria statie de epurare

Statiile de epurare a apelor uzate sunt foarte utile unei locuinte, insa va trebui sa cumperi de fiecare data toate elementele de care ai nevoie pentru a le putea utiliza in siguranta. Conform definitiilor de specialitate, statiile de epurare reprezinta ansamblul constructiilor si instalatiilor destinate pentru epurarea apelor uzate, utilizand metode mecanice, chimice si biologice. O astfel de statie preia influentul si elibereaza efluentul. Pentru toate acestea insa ai nevoie de toate accesoriile utile pentru o statie de epurare si cea mai buna metoda este aceea de a le cumpara sub forma unor pachete, asa cum sunt cele de pe Ekoinstal. Astfel, vei avea toate accesoriile la timp, fara sa fie nevoie sa iti faci griji in aceasta privinta.

Importanta unei statii de epurare

Apele uzate care au fost evacuate nu trebuie sa contina substante care pot polua si care pot avea un grad extrem de mare de toxicitate sau materii in suspensie peste limitele admise sau substante care pot sa genereze o mai mare turbiditate, formarea de spuma sau schimbarea anumitor proprietati organoleptice ale tuturor receptorilor. O statie de epurare este foarte importanta pentru a respecta reglementarile legale, in ceea ce priveste mediul, dar si pentru a-l proteja.

Despre componente si despre modul lor de a functiona este important sa afli mai multe inainte de a cumpara anumite produse si trebuie sa cumperi doar produse care sunt compatibile unele cu celelalte, asa cum sunt cele din pachetele speciale.

Apele uzate care sunt tratate cu ajutroul statiilor de epurare pot sa fie evacuate in sol, cu ajutorul puturilor de drenaj si cu ajutorul tuburlor speciale, sau prin tunele de percolare, respectiv cu ajutorul apelor de suprafata. In rezervoarele de polipropilena, sistemele combina o sectiune speciala de activare, utilizand o cultura a amestecului de namol activ, din care va rezulta si eliminarea azotului, dar si a fosforului, dar si o sectiune pentru separare, in care namolul activ va fi separat de apa limpezita. De asemenea, excesul de namol poate fi eliminat periodic cu ajutorul procesului de autocuratare.

Statiile de epurare moderne au mai multe avantaje. Nu au nevoie de vidanjare, datorita sistemului lor special de autocuratare pentru namolul in exces, deci nu vor aparea costuri in plus. Ulterior, namolul poate sa fie folosit si ca fertilizant agricol.

Statiile de epurare sunt foarte eficiente si pot purifica azotul biologic, pot reuce fosforul si chiar elimina pana la 99% din agentii patogeni. Iarna aceste statii rezista foarte bine si la temperaturi mari, motiv pentru care nu este necesar sa fie ingropate la adancimi extreme. De asemenea, o astfel de statie satisface chiar si cele mai mari cerinte ecologice, fara sa dauneze mediului inconjurator, inclusiv materialele din care sunt produse fiind reciclabile.

Articolul precedentUși de garaj și sisteme externe de umbrit eficiente
Articolul următorDe ce ai nevoie de un şampon nuanţator?