Cum se foloseste o casca de copiat?

0
526
Cum se foloseste o casca de copiat

Oricine isi doreste sa treaca cu mai mare usurinta peste un examen greu cum este Bacalaureatul sau peste un examen mai greu din sesiune are nevoie de o casca de copiat. Aceste gadgeturi minuscule se bucura de un succes imens in randul elevilor si studentilor care prefera sa le foloseasca decat sa invete. Iata cum se foloseste o casca de copiat.

In primul si in primul rand trebuie sa mentionam faptul ca o casca de copiat a ajuns in realitate sa semnifice intregul sistem de copiat, alcatuit din casca de copiat si dispozitivul cu care se foloseste. Casca este un dispozitiv mic care se introduce in ureche cu scopul de a se auzi in timpul examenului raspunsurile primite de la celalalt capat al firului. Este destul de asemanatoare cu o casca obisnuita insa dimensiunea sa este mult mai mica. Spre deosebire de o casca Bluetooth cu care probabil majoritatea sunt deja obisnuiti, castile de copiat pun accentul pe miniaturizare si mai putin pe calitatea sunetului. Dimensiunea castii este extrem de importanta asta deoarece o casca de dimeniuni mai mari se poate observa cu mai mare usurinta in ureche.

Pe piata, la momentul actual, exista mai multe tipuri de casti. Diferenta intre ele se va face in functie de culoare, de marime si de calitatea sunetului. Dupa cum spuneam mai sus, dimensiunea castii este extrem de importanta. In plus, este important sa achizitionezi o casca de copiat cu camera video ce are integral culoarea pielii pentru a nu fi detectata. Capacul trebuie sa fie in mod obligatoriu vopsit din fabrica, nu cu spray auto sau cu oja. Altfel, dupa doar cateva utilizari vopseaua risca sa se cojeasca si casca va ramane de culoare neagra.

Cel mai mic model existent la momentul actual pe piata este modelul DC 200, acesta este cu aproximativ 30% mai mica decat restul modelelor. In acelasi timp, ofera un raport optim intre dimensiune si calitatea sunetului oferit. Un model mai aparte si destul de cautat este casca cu microvibratii, o casca cu dimensiune foarte mica astfel incat odata introdusa in canalul auditiv al urechii se va aseza direct pe timpan si va reda sunetul prin intermediul unei vibratii. Aceasta casca se livreaza alturi de un magnet puternic pentru a putea fi extrasa. Dezavantajul acestui tip de casca este acela ca necesita, pentru a functiona, un dispozitiv cu colier in jurul gatului care poate fi observat de supraveghetor. In plus, au existat si cazuri in care un astfel de tip de casca nu a mai putut fi scoasa din ureche, utilizatorul necesitand spitalizare, auzul fiind afectat partial sau total.

Una din cele mai frecvente confuzii care apar in ceea ce priveste utilizarea castilor de copiat este ca aceasta se poate conecta direct la telefon. Insa acest lucru nu este posibil. Casca se va folosi doar impreuna cu un sistem de copiat dedicat precum cutiuta GSM sau pixul de copiat. Folosirea castii este deosebit de simpla, nu necesita cunostinte tehnice. Dupa ce se introduce bateria, casca este functionala. Autonomia castii este de aproximativ 5 ore insa poate varia in functie de calitatea castii si a bateriei.

Articolul precedentInchirieri auto in aeroportul Cluj-Napoca
Articolul următorAMS Rent a Car cea mai buna optiune de inchirieri masini pe termen scurt, mediu sau lung