Cum se alege un aparat dentar?

0
524
Cum se alege un aparat dentar?

Daca iti doresti un zambet perfect si dintii tai nu sunt foarte drepti atunci una dintre solutii ar fi sa porti un aparat dentar. Cu o simpla consultatie la clinica stomatologica Dental Hospital Romania te poti lamuri cu privire la aparatul dentar potrivit pentru tine.

Daca ai ajuns deja la concluzia ca cel mai bine ar fi sa porti aparat dentar atunci urmatorul pas este sa alegi tipul care ti se potriveste cel mai bine. Tipurile de aparate dentare dintre care poti alege se impart in urmatoarele categorii:

Aparat dentar fix – Utilizat pentru indepartarea dintilor, este alcatuit din bracketi metalici sau ceramici ce se aplica pe fiecare dinte in parte. 

Aparat dentar mobil – Utilizat la copii cu dantura temporara sau mixta, eficiente pe dinti si pe oasele alveolare stimuland cresterea si alinierea dintilor.

Aparat dentar incognito – Utilizat pentru adultii cu o viata sociala sau profesionala intensa, se realizeaza dupa scanarea computerizata a danturii.

De ce am nevoie de un aparat dentar si care este limita de varsta pentru a-l purta?

Aparatul dentar era asociat cu precadere cu perioada adolescentei, insa in ultima perioada din ce in ce mai multi pacienti aleg sa isi indrepte dintii cand sunt deja adulti. Daca stii ca nu ai probleme majore cu dantura cum ar fi dinti lipsa, carii adanci sau infectii atunci poti fi printre candidatii ideali care pot purta un aparat dentar.

Nu exista o limita de varsta. Daca din cauza lipsei de informatie sau din motive financiare nu l-ai purtat in adolescenta, nu este timpul pierdut pentru a-ti corecta dantura.

Aparatul dentar nu este folosit doar cu rolul de a indrepta dintii, ci si pentru corectarea muscaturii. In urma unei consultatii ortodontice, medicul specialist va evalua mai multe aspecte ale danturii tale, precum: muscatura pe care o ai, cat de strambi sau drepti sunt dintii tai, daca simti dureri cand musti, daca ti-ai pierdut toti dintii de lapte, daca gingiile tale nu au probleme si sunt sanatoase, daca ai probleme cand respiri sau cand vorbesti si alte informatii de care medicul stomatolog are nevoie in pregatirea aparatului dentar.

Daca te-ai hotarat sa porti un aparat dentar, atunci te asteptam la Clinica dentara Dental Hospital Romania, unde specialistii nostri iti vor oferi suport in alegerea aparatului dentar potrivit pentru tine si servicii de cea mai buna calitate privind reglarea si montarea acestuia.