Cum să îți întărești imunitatea cu mierea de Manuka

0
251
Cum să îți întărești imunitatea cu mierea de Manuka

În sezonul rece nevoia de a ne întări sistemul imunitar este evidentă. Vitamina C și vitamina D nu ar trebui să îți lipsească, iar pe lângă acestea vei avea nevoie și de un protector natural zilnic și anume de mierea de Manuka. Mierea de Manuka este un superaliment care te poate ajuta să îți cresti imunitatea, fiind un produs natural, cu proprietăți excelente la nivel de barieră antimicrobiană. Iată cum îți poți crește imunitatea folosind mierea de Manuka, consumând zilnic acest aliment.

Mierea de Manuka- origini

Mierea de Manuka originală este produsă cu precădere în Australia și în Noua Zeelandă, cu ajutorul albinelor care polenizează arborele de Manuka, cunoscut sub denumirea științifică de Leptospermum Scoparium. Astfel, pentru a un plus de veridicitate, aflăm că mierea de manuka monoflora este cea originală, deci amestecurile sau alte combinații sunt de fapt încercări nereușite de a copia un produs cu calități excepționale.

Este important să știi că arborii de Manuka sunt crescuți în zone cu poluare extrem de redusă, astfel încât proprietățile produsului nu sunt afectate din acest punct de vedere. Din acest motiv mierea de Manuka este deosebit de apreciată, atât din punct de vedere a gustului unic, cât și pentru puritatea sa de neegalat.

Cum te poate ajuta mierea de Manuka în întărirea imunității

Mierea de Manuka este o miere excepțională cu proprietăți antimicrobiene, iar conținutul de antioxidanți și de aminoacizi ajuta foarte mult în tratarea unor afecțiuni recurente sau cu apariții punctuale, specifice sezonului rece. Practic mierea de Manuka aduce beneficii reale în tratarea virozelor, dar și a bronsitelor repetate, a gatului roșu sau a altor afecțiuni respiratorii. Mierea de Manuka poate fi folosită ca tratament de prevenție, astfel încât să limiteze efectul unor boli virale, care știm că se transmit cu ușurință și pe care poate fi destul de greu să le eviți.

Tot ceea ce ai de făcut este să consumi o data pe zi sau măcar o dată la două zile, câte o linguriță de miere de Manuka originală, de preferat în starea ei naturală. O poți oferi de asemenea și copiilor, însă ar trebui să discuți cu medicul despre concentrațiile necesare acestora.

În plus mierea de Manuka este un produs minune pentru tratarea unei multitudini de probleme precum:

– vindecare mai rapidă a rănilor

– protector în cadrul proceselor digestive și metabolice

– menținerea sănătoasă a tenului

– produs cu efecte antibacteriene, pe lângă cele antivirale

Protecția antibacteriană are un singur nume- MGO

Proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka se datorează în mare parte unui compus unic, unei enzime care se numește Metilglioxal. Enzima se găsește de fapt exclusiv în nectarul florilor arborelui de Manuka, iar în urma polenizării aceasta este transmisă mai departe mierii, oferindu-i astfel una dintre cele mai de preț proprietăți, care să întărească sistemul imunitar.

MGO sau cantitatea de Metilglioxal devine astfel un indicator, deoarece în funcție de cantitatea prezentă putem stabili care este nivelul de protecție antibacteriană pe care o oferă mierea pe care o consumăm. Cu cât coeficientul MGO este mai mare, cu atât nivelul de protecție este și el mai mare, iar cel mai important de reținut este faptul că mierea de Manuka înregistrează cel mai înalt coeficient MGO dintre toate tipurile de miere. Valorile MGO ale mierii de Manuka sunt: MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+ ȘI MGO 600+.

Datorită proprietăților antioxidante, dar și a mineralelor pe care mierea de Manuka le conține, poți evita sau amâna folosirea antibioticelor, deoarece baza activă a mierii are rol în întărirea imunității organismului în mod natural. Mierea va avea un efect protector asupra organismului tău și te va ajuta să eviți răcelile, iar acest lucru se va cunoaște atât la nivelul stării de bine a organismului, cât și la nivelul analizelor tale.

Mierea de Manuka are efecte benefice asupra celulelor albe, asupra leucocitelor, iar acest lucru te va ajuta foarte mult prin prisma faptului că aceste globule albe sunt de fapt chiar prima reduta în fața infecțiilor.

Mierea de Manuka este un ajutor de baza în tratarea problemelor, în special a celor virale, iar din acest motiv acest produs ar trebui folosit încă de la primele semne ale schimbării de anotimp. Cu toții avem nevoie de protecție, așa că cel mai indicat ar fi să folosim chiar produse naturale pentru a ne întări imunitatea.  

Descoperă in magazinul online www.eherbal.ro suplimente nutritive cu efecte imunomodulatoare și imunostimulatoare  utile pentru sănătatea ta.