Cum sa alegi un ceas de mana

0
442
Cum sa alegi un ceas de mana

Ceasurile de mana sunt de mult timp un accesoriu important. De cand au aparut, multi oameni, in special cei care apartin clasei din inalta societate, se straduiesc sa achizitioneze ceasuri care sa le confirme statutul social. De-a lungul anilor, moda pentru ceasuri nu s-a schimbat, dar alegerea modelelor a devenit mai larga: ceasurile electronice au fost adaugate la ceasurile clasice cu miscare de cuart – pentru un stil de viata sportiv sau de zi cu zi.

Cei mai buni producatori de ceasuri

Exista atat de multe modele de ceasuri de la diferiti producatori, incat este destul de dificil sa se faca alegerea potrivita. De asemenea, exista o multime de producatori care pot fi numiti cei mai buni. Dar chiar si printre acestia putem identifica principalii reprezentanti :

Rolex (Elvetia). Numele acestei companii este cunoscut chiar si de copii. Rolex produce ceasuri de o calitate excelenta , ale caror preturi depasesc cateva mii de dolari. In fiecare an, aproximativ 500 de mii de ceasuri ale acestui producator sunt vandute in lume.

Hublot (Elvetia). Este o companie relativ tanara, cunoscuta pentru designul unic al cadranului. Stilul ceasurilor combina multe caracteristici, aspectul fiind foarte variabil. Citizen (Japonia). Ceasurile acestei companii sunt concepute pentru piata segmentului de pret mediu. O caracteristica a produselor Citizen este loialitatea fata de stilul vechi, combinat cu multe caracteristici moderne. Casio (Japonia). Ceasurile acestui brand exista din 1946. Japonezii s-au adaptat rapid la inovatiile tehnologice si sunt inca lideri in productia de ceasuri mecanice (electronice) pentru segmentul mijlociu si premium. Tissot (Elvetia). Compania se bazeaza pe lansarea ceasurilor pentru clasa de mijloc si premium. Ceasurile Tissot sunt o modalitate de a demonstra gustul si statutul sofisticat.

Cum sa alegi un ceas pentru femei

Femeile, de cele mai multe ori acorda atentie in principal designului. De asemenea, este important ca ceasurile pentru femei sa fie durabile, usoare si functionale. In general, femeile prefera ceasurile mecanice clasice, decorate, cu cadran din metale pretioase. Sticla este de dorit sa fie din safir sau sapplex. Bratara metalica se ataseaza perfect pe incheietura mainii, dar poti alege si un ceas cu o curea din piele. Pentru femei, durabilitatea ceasurilor nu este la fel de importanta ca aspectul elegant.

Cum sa alegi un ceas pentru barbati

Barbatii care lucreaza in conditii dificile, ar trebui sa aleaga ceasuri din otel inoxidabil ieftin sau din plastic. Se recomanda utilizarea sticlei din plexiglas. Ceasurile trebuie sa fie protejate impotriva socurilor si umezelii. Barbatii prefera in general, bratara metalica, deoarece se fixeaza mai bine pe incheietura mainii. Pentru barbati, se recomanda alegerea geamului din plastic si cu un nivel de protectie impotriva umiditatii de aproximativ 3 atm.

Nu conteaza cat de mult costa ceasul si din ce metal este facut. Principalul lucru este ca se potriveasca persoanei care il poarta si sa fie in conformitate cu stilul sau de viata sau ocupatie. Astfel, ceasul va deveni nu doar un accesoriu practic, ci si o imagine a stilului general.

Articolul precedentCabina de dus – Idei de design confortabil pentru baia ta.
Articolul următorPiscine gonflabile si hidrobiciclete pentru distractie si recreere