Cabina de dus – Idei de design confortabil pentru baia ta.

0
1545
Cabina de dus – Idei de design confortabil pentru baia ta.

Suprafata standard a unei bai, iti va permite sa plasezi o cabina dus si tot ceea ce ai nevoie pentru o igiena confortabila. De obicei, baile cu aceasta dimensiune se gasesc intr-o casa privata. In apartamentele de la bloc, zona de baie este mult mai mica. Pentru cei care prefera sa aiba mai mult spatiu liber in baie, ideal ar fi instalarea unei cabine de dus. Principalul lucru este de a crea un design atragator al baii, astfel incat totul sa fie confortabil si frumos.

Cabina de dus in loc de cada

Baile moderne ergonomice beneficiaza atat de o cada voluminoasa, cat si de o cabina de dus. Insa, majoritatea oamenilor prefera o cabina de dus pentru a mari spatiul liber din baie. In acest caz, cea mai buna optiune este modelul de cabina dus de colt, care arata atractiv, economiseste spatiul, si, in plus, este o optiune bugetara. Cabina de dus este cea mai practica optiune pentru baile mici si cea mai convenabila din punct de vedere financiar. Optiunea bugetara de cabina dus, este modelul fara pereti laterali, folosind peretii baii.

Echipament suplimentar

In cazul in care optezi pentru instalarea unei cabine de dus, baia poate fi echipata suplimentar cu urmatoarele instalatii sanitare:

  • Bideu. Bideul rezolva problemele de igiena in absenta cazii. Optiunea de suspendare este cea mai convenabila, deoarece ocupa o suprafata minima;
  • Chiuveta. Intr-o baie cu cabina de dus, este recomandabil sa instalezi doua chiuvete. Acest lucru va economisi timpul la igiena de dimineata a familiei;
  • Un al doilea dus este instalat in acelasi scop ca si cea de-a doua chiuveta. Cu toate acestea, acest lucru se poate face numai daca exista o cadita de dus dreptunghiulara, cu un spatiu dublu.

Este important sa se acorde atentie distantei dintre corpurile de iluminat si cabina de dus.Pe langa cabina de dus ar trebui sa fie suficient spatiu liber, altfel niciun design nu va salva spatiul baii. In fata usii cabinei de dus ar trebui sa fie un spatiu de cel putin 75 cm.  Intre vasul WC, bideu, chiuveta si cabina dus trebuie sa existe cel putin 30 cm de spatiu liber.

Stiluri si variante de design pentru baia cu cabina de dus

Pentru o baie cu cabina de dus se pot utiliza diferite stiluri si variante de design interior. Stilul cel mai relevant este minimalismul, hi-tech sau modern, deoarece majoritatea cabinelor de dus par ultramoderne. Insa, poate fi implementata orice idee:

  • baia cu cabina de dus in stilul rustic este potrivita dintr-o casa la curte;
  • baia cu cabina de dus in stilul Provence creeaza o atmosfera romantica confortabila;
  • baia cu cabina de dus in stilul minimalist foloseste tehnologia moderna si implica decorarea minima a interiorului.

Stilurile precum clasic, imperial, baroc sau Art Deco nu sunt bugetare, ci stiluri scumpe care nu sunt potrivite pentru orice casa. Pentru astfel de stiluri ai nevoie de o suprafata mare a baii. 

Alegerea unei culori

Culorile luminoase creeaza o atmosfera confortabila si relaxanta in baie. Multi nu prefera culoarea alba datorita sterilitatii ei si pentru ca seamana cu peretii unei camere de operatie sau de tratament. In acest caz, este posibil sa se utilizeze toate nuantele de bej sau oricare alte culori pastelate. Finisajul cabinei de dus in culori deschise este bun, deoarece poate fi combinat cu orice accesorii si mobilier.