ALEGE CORPURILE DE ILUMINAT POTRIVITE PENTRU FIECARE CAMERĂ DE ACASĂ

0
300
ALEGE CORPURILE DE ILUMINAT POTRIVITE PENTRU FIECARE CAMERĂ DE ACASĂ

Este posibil ca pentru mulți dintre noi, iluminatul să fie doar un gând ulterior în amenajarea locuinței. Acest lucru se întâmplă atunci când te gândești la iluminat ca la un detaliu utilitar al camerei, mai degrabă decât la ceva care adaugă valoare estetică. Când se execută corect, iluminarea poate fi acel element necunoscut care aduce plus-valoare designului de interior.

Cunoaște-ți opțiunile

Una dintre cele mai frecvente greșeli de iluminare pe care le fac oamenii este presupunerea că un singur tip de iluminat va fi suficient atunci când se amenajează o cameră. Designerii de interior vor fi primii care îți vor spune că acest gând nu ar putea fi mai departe de adevăr. În realitate, iluminatul funcționează cel mai bine atunci când este utilizat în straturi. Există trei tipuri de corpuri de iluminat pentru interior de luat în considerare și, în mod ideal, fiecare cameră le va include pe toate.

Iluminatul ambiental. De asemenea, cunoscut sub numele de iluminat general, lumina ambientală umple armonios întreaga cameră și ne permite să ne deplasăm în siguranță. De obicei provine din iluminat încastrat, iluminat pe șină sau corpuri de iluminat montate pe perete.

Accente de lumini. Lumina de accentuare este utilizată pentru a evidenția un anumit punct de interes, cum ar fi o piesă de artă de perete. Luminile de imagine, corpurile de iluminat montate pe perete sau iluminarea pe șine pot scoate din umbră rafurile sau obiectele decorative, iar spoturile luminoase sunt adesea folosite pe aceste caracteristici și pentru a reflecta o stare bună de spirit.

Iluminatul funcțional. După cum sugerează și numele, aceste corpuri de iluminat sunt folosite pentru a îndeplini anumite funcții, cum ar fi lumina pentru citit. Acest lucru poate fi obținut cu ajutorul lămpilor de birou, de masă sau de podea.

Lasă camera să dicteze aspectul

Acum că știm care sunt diferitele opțiuni de iluminare, este timpul să decidem cum și unde să plasăm sursele de lumină în fiecare cameră. Deși aceasta este în cele din urmă o chestiune de preferință personală, există câteva aspecte standard care funcționează bine.

Hol. Încearcă o lampă suspendată într-un design dramatic sau un candelabru elegant. Apoi, completează fie cu o lampă de masă, fie cu una de podea.

Camera de zi. Acesta este un loc bun pentru a utiliza iluminarea pe șină sau încastrată în toată zona. Dacă camera are o zonă principală de relaxare, recomandăm un corp de iluminat mai mare, pentru a o centra. Așează lămpile de podea acolo unde este necesar pentru a lumina colțurile umbrite. În cele din urmă, dacă ai un bufet sau o altă piesă de mobilier mare, îți recomandăm să adaugi o lampă de masă.

Sala de mese. Sala de mese este cea mai ușoară cameră de iluminat. Sursa principală ar trebui să provină de la o lampă mare sau o lustră centrată deasupra mesei. Dacă există colțuri întunecate suplimentare, poți completa decorul cu o lampă de podea sau de masă.

Bucătăria. Iluminatul bucătăriei este complex. Poate vei dori să începi cu unele iluminări încastrate. Zonele de interes precum insula de bucătărie și masa de dining ar trebui să aibă deasupra lustre sau corpuri de iluminat suspendate. Zonele de lucru beneficiază de adăugarea spoturilor luminoase sub dulap. În plus, poți adăuga corpuri de iluminat funcționale specifice la chiuvetă și aragaz.

Articolul precedentAfectiunile digestive – Helicobacter Pylori
Articolul următorGoodBath.ro – tot ce-i mai bun pentru baia ta!