Top locații de vizitat în România cu rulota sau cortul

0
311
Top locații de vizitat în România cu rulota sau cortul

Dacă v-ați plictisit de ofertele clasice ale agențiilor de turism, de hoteluri pretențioase, restaurante aglomerate sau vacanțe realizate la distanțe mari de casă, există soluții foarte accesibile pentru a petrece câteva săptămâni de vis într-o vacanță inedită!

            În afară de acest lucru, acest gen de concediu este chiar cu mult mai sigur în contextul acestei pandemii. Nu trebuie să investiți mulți bani pentru cumpărarea unui autoturism sau a unei rulote. O puteți închiria foarte ușor! Multe companii oferă posibilitatea de a cumpăra dar și de a închiria rulote sau autorulote de diferite tipuri cu multiple dotări.

Ce avantaje puteți avea dacă ați decis să plecați în concediu cu rulota?

            Orice concediu de genul acesta este o experiență foarte interesantă! Nu mai depindeți de rezervări anevoioase și nici de spațiile libere de cazare din hotelurile pretențioase. Aveți posibilitatea de a apleca oriunde doriți fără să așteptați să se termine sejurul. Nu trebuie decât să aveți ceva experiență la volanul propriei mașini. Permisul categoria B este suficient.

            Bineînțeles, cea mai bună investiție este o rulota de vanzare. Foarte multe weekend-uri ar putea fi valorificate în acest fel. Daca luăm în calcul frumusețea țării noastre, nu pare a fi o investiție neinspirată.

            O altă sugestie care costă mult mai puțin este inchirierea unei rulote la prețuri accesibile. Prețurile încep de la 150 lei/zi și pot ajunge la 300-400 lei/zi sau chiar mai mult, cum este cazul autorulotelor. Rețineți faptul că în România exista aproximativ 680 de campinguri special amenajate atât în zone de munte cât și în zone de deal sau pe litoral. O simplă căutare pe internet vă ajută să localizați zonele special amenajate în care puteți poposi o perioadă de timp cu rulota sau autorulota.

Care sunt cele mai frumoase locuri pe care vi le recomandăm pentru un concediu?

Localitatea Râmeț din Munții Apuseni

sursa foto youtube.com

            La o distanța de doar 33 km de orașul Alba Iulia si la numai 531 km distanță de București există localitatea Râmeț din Munții Apuseni. Două case vechi acoperite cu paie. Aici se află locuința familiei Suliman care a avut curajul să renunțe la civilizația orașelor mari și la programul sufocant din companiile multinaționale și să deschidă un loc de campare minunat. Cei care doresc să poposească aici au posibilitatea sa admire frumusețea Piscului Vulturului.

Accesul în cătun se face doar pe jos, deci aveți nevoie de un cort dacă nu găsiți loc de cazare în casa de oaspeți!

Camping Valea Iarului

sursa foto cronicavj.ro

            Dacă nu ați auzit până acum de campingului Valea Iarului ați pierdut mult. Este situat în localitatea Irucari din județul Hunedoara. Aici puteți petrece o vacanță de lux în cort, în inima munților Retezat. O idee ingenioasă realizata în mijlocul naturii. Puteți închiria un cort de lux câteva nopți sau puteți înnopta în rulota sau autorulotă.

Dolphin Camping

sursa foto plaja.ro

            Dolphin Camping este situat în localitatea Sfântul Gheorghe din Delta Dunării. În interiorul lui sunt peste 50 de bungalouri acoperite cu stuf, Accesul se face exclusiv cu barca!! Mașinile pot fi parcate în localitatea Murighiol. O altă experiență exotică este posibilă în mijlocul naturii!

Tradițional Casa

sursa foto jurnalspiritual.eu

            În munții Pădurea Craiului, în cătunul Runcuri există Tradițional Casa. Aici o să găsiți de fapt un complex de case vechi, tradiționale, restaurate. Lângă ele puteți campa cu cortul sau cu rulota. Este un loc plin de farmec care merită vizitat fără doar și poate repede.

Babou

sursa foto tripadvisor.com

            În localitatea Breb din județul Maramureș, chiar la poalele munților Gutâi doi olandezi au decis să deschidă în România un loc plin de frumusețe numit Babou. Se pot închiria corturi, hamace, biciclete sau puteți campa chiar cu rulota.

Babou

sursa foto cucortu.ro

            Campingul Ledo din județul Hunedoara este un alt loc unde multă lume își petrece vacanțele în ultima vreme. Campingul se afla pe malul unui lac foarte mare iar priveliștea este deosebit de frumoasă.

            Acestea au fost doar câteva recomandări de locuri interesante pe care le puteți vizita și unde vă puteți petrece vacanțe de vis chiar în mijlocul naturii! Închiriați sau cumpărați o rulotă și porniți la drum pentru a vă relaxa și pentru a vă bucura de frumusețea multor locuri de la noi din România. Vacanță plăcută!

Articolul precedentSecuritatea unui site web. Backup-uri repetate. GDPR.
Articolul următorUși de garaj și sisteme externe de umbrit eficiente