Şcoala de şoferi și chestionare auto

0
486
Şcoala de şoferi și chestionare auto

Conform statisticilor poliției rutiere, nu mai mult de 35% dintre elevii de la şcoala de şoferi pot obține un permis de conducere la prima încercare. Motivele sunt progresului slab. Acest lucru înseamnă nu numai cunoașterea slabă a regulilor de circulație și lipsa abilităților de conducere. Motivul eșecului poate fi neatenția, incapacitatea de a asculta instructorul, cunoștințele regulilor de circulație insuficiente etc. Acceptarea examenelor privind teoria conducerii unei mașini pentru categoria „B” se efectuează cu poliția rutieră cu chestionare auto folosind un sistem computerizat. Durează 20 de minute pentru a rezolva chestionarele, formate din 26 de întrebări. Dacă ai făcut 1 sau 2 greșeli, atunci în acest caz se adaugă încă 5 întrebări la fiecare și nu poți face greșeli atunci când răspunzi la ele. Este important să înțelegeți că, pentru a trece cu succes examenul teoretic și a obține permisul, nu ar trebui să memorezi răspunsurile la aceste chestionare, fiind mult mai eficient să cunoşti doar regulile de circulație, iar apoi răspunsul la orice întrebare nu îți va cauza probleme.

Etape examen școala de șoferi

Testarea cunoștințelor privind regulile de circulație și abilitățile de conducere se efectuează în trei etape.

Teorie

Este mai ușor pentru elevii care au urmat cursuri la școala de șoferi, au fost instruiți cu chestionare online și li s-a oferit baza de cunoștințe necesară. Sfatul este să te pregătești și singur pentru testare și să începi să studieze chestionarele cu 1-2 luni înainte de examen și nu cu o zi sau două.

Examenul cu poliția rutieră este prezentat în format electronic

Testul are 26 de blocuri cu întrebări și opțiuni de răspuns.Poți face greșeli de cinci ori. Un număr mare de răspunsuri incorecte duce automat la un eșec la sală.

Examen de conducere pe drum

Dacă examinatorul a demonstrat cu succes abilități teoretice, i se permite să dea examenul la traseu. Pentru a obține permisul, se elaborează un program standard de conducere: conducere cu spatele, parcarea cu spatele, driblinguri, parcare paralelă, pasaj superior, trecerea unei intersecții reglementate, traseu pentru a testa abilitățile de conducere. Formele și succesiunea lor sunt atribuite de către instructorul examinator.

Examenul cu Poliția rutieră are loc pe ruta de examinare în aceeași mașină pe care sunt examinați toți elevii programați. În ceea ce privește întregul examen, nu va fi dificil să treci cu succes examenul ”traseu” cu poliția rutieră. 

Se acordă puncte de penalizare pentru fiecare greșeală. Dacă există mai mult de cinci puncte, examenul nu este promovat, iar elevul este lăsat în etapa următoare numai după o reexaminare reușită.

Abilități practice de conducere pe drum

Dacă nu treci examenul de prima data, vei fi nevoit să mai înveți regulile de circulație, să mai faci niște ore de condus și să-ți perfecționezi abilitățile. Pentru examen, conform reglementărilor actuale, sunt alocate 20 de minute, elevul fiind însoțit de un instructor.

Dacă ai trecut toate cele trei etape ale examenului fără puncte de penalizare sau cu un număr acceptabil de erori, vei putea obține permisul de la Poliția rutieră în termen de 3 zile.

Articolul precedentCampania „Priceput la tehnologie” Tech Savvy vă aduce reduceri de pȃnă la 44%
Articolul următorAlege echipamente de protecție de calitate din magazinul online esafe.ro