Incalzirea electrica in pardoseala

0
328
Incalzirea electrica in pardoseala

Un sistem electric de incalzire in pardoseala presupune instalarea sau montarea sub podea a unor fire sau covorase de incalzire electrice.

Functionarea sistemului electric de incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala electrice pot avea puteri variate, de la 100W la 200W pe metru patrat. Insa, sistemul si puterea acestuia sunt conditionate de cat de bine este izolata camera, dimensiunile acsteia si tipul de podea de deasupra. Pentru eficienta, sistemul de incalzire electrica in podea trebuie montat pe un strat izolator care sa impiedice pierderea de caldura si sa asigure directionarea acesteia in totalitate in sus. Dupa instalarea stratului izolator, se monteaza cablurile sau covorasele electrice de incalzire, urmand conectarea lor la sursa de alimentare. Se pot folosi un senzor de reglare a temperaturii si un termostat pentru a putea controla deplin sistemul.

Ce temperatura ofera sistemele electrice de incalzire in pardoseala

Sistemele electrice de temperatura in pardoseala ofera o temperatura medie cuprinsa intre 25 si 31 de grade Celsius. Insa, aceasta depinde de tipul pardoselii montate deasupra si de stratul izolator de dedesubt.

Unde se poate instala sistemul electric de incalzire in podea

Acest sistem de incalzire se poate instala in orice spatiu care dispune de o sursa de alimentare electrica. Insa, din cauza faptului ca sunt mai costisitoare si au o putere mai mica decat sistemele cu apa, sistemele electrice de incalzire in pardoseala sunt mai potrivite pentru camerele mici, cum ar fi baile, bucatariile sau dormitoarele copiilor.

Instalarea firelor sau a covoraselor electrice pentru incalzirea in pardoseala

Covorasele se pot aseza pe orice podea neteda, in vreme ce firele, sau sistemele cu cablu se pot instala oriunde se doreste, fiind mult mai potrivite pentru o podea cu denivelari. Se poate spune ce firele ofera o flexibilitate mai mare, dar este imperios necesar sa te asiguri ca sunt fixate la distanta uniforma, astfel incat caldura sa fie distribuita uniform in podea.

Datorita faptului ca sistemele electrice sunt subtiri si usor de montat, se pot folosi chiar si in cadrul lucrarilor mici de renovare.

Instalatia electrica de incalzire in pardoseala – concluzii

Incalzirea electrica in pardoseala este recomandata pentru spatiile mici si este foarte usor de montat si de modernizat. Acest lucru este datorat faptului ca aceste sisteme sunt mai putin voluminoase decat cele cu apa si nu necesita turnarea unei sape speciale. Insa, exact ca si in cazul incalzirii cu apa in pardoseala, si cele electrice necesita pregatirea si izolarea adecvata a podelei pentru a se evita pierderile de energie si a reduce costurile de functionare.

Chiar daca montajul este facil si nu ridica probleme, pentru a obtine cele mai bune rezultate cu incalzirea electrica in pardoseala, este recomandat sa apelezi la un specialist.

Articolul precedentCele mai cool cadouri pentru adolescenti de la o firma personalizare tricouri
Articolul următorFinanțare – împrumuturi și subvenții din partea Uniunii Europene