Devirusare Site

0
245
Devirusare Site

Pentru devirusare site se folosește software modern, curățarea manuală profundă a tuturor zonelor (registru, înregistrări de încărcare, procese de sistem), certificate SSL, monitorizare și prevenire a atacurilor. Această abordare a serviciilor le permite profesioniștilor de la agenția Mensis să asigure o mare probabilitate ca reinfecția să nu apară după devirusare. După ce virușii sunt eliminați, securitatea site-ului este restabilită prin instalarea unui certificat SSL. Prin monitorizare ți se oferă acces la statistici și alerte atunci când există o tentative de atac, logări nepermise, componente de sistem vulnerabile sau neactualizate. La final se instalează in firewell specializat care va detecta atacurile și le va bloca. Doar astfel vei putea beneficia de o viteză de încărcare mai mare a site-ului.

Chiar și webmasterii cu experiență găsesc uneori dificil să elimine un virus de pe un site. Desigur, eliminarea codului rău intenționat nu poate fi o problemă, dar numai un profesionist cu experiență în securitate poate găsi vulnerabilitatea și o poate remedia. Uneori este suficient să parcurgi site-ul cu antivirusul, să elimini troienii, să actualizezi componentele învechite și virusul va fi neutralizat pentru o vreme. Sunt necesare măsuri cuprinzătoare de securitate pentru a proteja pe deplin site-ul. Este necesar să se elimine vulnerabilitatea prin care virușii s-au strecurat pe site și să se asigure o protecție fiabilă și puternică împotriva intruziunilor ulterioare.

Eliminarea unui virus de pe un site este ușoară pentru un profesionist

În primul rând, analiza gradului de infecție a site-ului este efectuată pentru a evalua costul devirusării site-ului. Sunt detectate semne externe ale codului rău intenționat, cum ar fi sancțiunile motorului de căutare, redirecționări, căutare spam, cod periculos din scripturi, descărcări de pe site-uri ale hacker-ilor și altele. Se încearcă determinarea CMS și a versiunii, precum și a posibilelor vulnerabilități. În multe cazuri este mai bine să se înceapă procedura de eliminare a virușilor de pe site, prin actualizarea vechilor Joomla sau Wordpress sau remedierea potențialelor găuri.

Scanarea unui site pentru a detecta codul rău intenționat

Următoarea etapă a lucrării este curățarea site-ului în sine de fișiere străine, inserții de viruși și gunoi de informații, ceea ce îi ajută pe atacatori să identifice lacunele și să pirateze sistemul de control. Căutarea de viruși pe site are loc în trei moduri, iar în situații mai complexe, există mai multe. Eliminarea expresă a majorității virușilor care interferează cu performanța și funcționalitatea site-ului. În această etapă, motorul de căutare observă deja absența unui cod rău intenționat pe site și poate elimina filtrul marcat ca hack mai devreme. Scanarea profundă permite analizarea tuturor fișierelor suspecte și posibile, precum și îndepărtarea celor mai complecși și deghizați viruși. În ultima etapă, toate fișierele site-ului sunt verificate din nou, pentru a vedea dacă toți virușii au fost eliminați sau dacă codul periculos a fost trecut cu vederea.

Configurarea protecției împotriva hacking-ului site-ului

Când site-ul este curat și neutru, ar trebui să te gândești la viitor și să instalezi o protecție pe site, pentru a împiedica intrarea virușilor. Agenția de web design Constanta mensis.ro configurează capacitățile serverului și pe cele ale site-ului la nivelul maxim de protecție împotriva atacurilor.