Dedurizarea apei cu dispozitive Comfort

0
342
Dedurizarea apei cu dispozitive Comfort

Dedurizarea apei nu se face atat de usor, si prin urmare, cumparand un dispozitiv pentru filtrarea apei, iti doresti sa fii sigur de calitatea si fiabilitatea acestuia. Exista multe companii pe piata care vand dispozitive pentru dedurizarea apei pentru casa, dar este mai bine sa acorzi atentie firmelor de renume care au reusit sa se remarce pe piata in domeniu, intr-un mod pozitiv. Un astfel de dispozitivul este foarte compact, atractiv si usor de intretinut. Un astfel de dedurizator poate fi instalat intr-o incapere mica unde este amplasat sistemul de incalzire, in bucatarie sau in baie. Dispozitivul de dedurizarea apei este conceput pentru filtrarea apei nepurificate.

Dispozitive pentru dedurizarea apei

Spre exemplu dedurizatoarele Comfort functioneaza pe principiul schimbului de ioni, folosind rasina de schimb de cationi sau un amestec ca material de filtrare. Compozitia rasinii de incarcare depinde de analiza initiala a apei, ceea ce este de dorit sa se faca inainte de a alege un sistem de dedurizare. Dedurizatoarele Comfort in general, utilizeaza o rasina speciala pentru a deduriza apa, si care este turnata in interiorul unui rezervor mic. Cand apa intra in acest rezervor, este tratata cu ioni de sodiu din rasina. Dupa tratare, apa devine dedurizata, fiind buna de baut, de facut mancare, de spalat rufe sau de facut baie. Pentru ca rasina sa nu-si piarda proprietatile, este reinnoita cu o anumita periodicitate prin regenerare. Adica, apa primeste inapoi ionii de sodiu pierduti. Pentru a face acest lucru, solutia de clorura de sodiu este trecuta prin rasina. Intregul proces de regenerare are loc automat si nu necesita interventie umana. Este suficient sa programezi supapa de control o data si intreaga procedura va avea loc independent la orele in care nu este necesara apa. Trebuie doar sa reinnoiesti consumul de sare in timp util. 

Dedurizarea apei cu dedurizatoare Comfort

Dispozitivele model Comfort sunt necesar astazi, in orice apartament, deoarece calitatea apei de la robinet se agraveaza in fiecare an. Toate problemele legate de aparatele electrocasnice, gustul apei, petele albe ramase pe vase si pe rufe pot fi rezolvate prin curatare cu un dispozitiv de dedurizarea apei. Acesta este un echipament dovedit si binecunoscut in lume, pentru tratarea apei. Este foarte compact, lipsit de claritate, se incadreaza cu usurinta in orice nisa. Nu ocupa mult spatiu si nu necesita o atentie constanta. Comparativ cu alte sisteme de purificare a apei, dedurizatoarele se caracterizeaza printr-un consum foarte scazut de apa si sare pentru regenerare, calitatea buna a materialelor si garantia sporita. Spre exemplu, dedurizatoarele Comfort consuma cu pana la 50% mai putine consumabile, pentru regenerarea schimbatorului de cationi, in comparatie cu dedurizatoarele de apa conventionale disponibile pe piata. Aceasta este o solutie economica pentru cei care cauta o versiune buna a unui sistem de purificare a apei.

Daca comparam metodele de dedurizarea apei cu reactivi si non-reactivi, primul functioneaza mai eficient, deoarece poate fi utilizat pentru a afecta toate tipurile de apa netratata, in timp ce in cazul utilizarii unui dispozitiv fara reactiv, este posibil sa influentam doar anumite tipuri de duritate. Prin urmare, metoda reactivului, desi este mai scumpa, este mai adecvata de utilizat.

Articolul precedentCore Web Vitals devine factor de ranking
Articolul următorOferte cuve plastic la un raport pret calitate foarte bun doar la producatori celebri!