Core Web Vitals devine factor de ranking

0
241
Core Web Vitals devine factor de ranking

Întrucât experiența de navigare oferită utilizatorilor este un aspect din ce în ce mai relevant avut în vedere de Google, a fost anunțat că aceasta va deveni curând unul dintre factorii de ranking cei mai importanți. Astfel metrici numiți core web vitals vor juca de acum încolo un rol esențial în aprecierea unui site. Aceștia sunt: un timp cât mai bun de încărcare, interactivitate și stabilitate vizuală.  

Și cum mobilul acaparează un procentaj din ce în ce mai mare din accesării, aspectul mobile friendly trebuie și el urmărit cu grijă în designul, crearea structurii, conținutului și în optimizarea unui site

La fel de importante vor fi și caracteristicile care țin de securitatea site-ului și datelor, siguranța utilizatorilor și limitarea elementelor intruzive, cum ar fi  pop-up-urile.

Așadar, pentru a oferi performanță vizitatorilor, îmbunătățirea calității experienței oferite utilizatorilor este cheia succesului. Iar construcția și creația unui site trebuie să se dedice din ce în ce mai mult respectării și optimizării fiecăruia dintre elemente menționate anterior. 

Având în vedere problemele legate de recesiunea provocată de pandemia de coronavirus, Google anunță că noile recomandări nu vor fi luate în calcul imediat, ci abia peste șase luni. Deci măsurile urgențe nu sunt necesare. Și este timp pentru a analiza și a găsi cele mai bune instrumente și soluții de optimizare în acest sens.

Care este rolul web vitals și core web vitals?

Acești metrici reprezintă la ora actuală cele mai bune semnale pe care proprietarii și dezvoltatori de site-uri trebuie să le aibă în vedere pentru a măsura calitatea experienței oferite utilizatorilor. Fiind elemente condiționate în bună parte de cei care solicită și accesează informația, ei sunt variabili, perfectibili și dinamici.

Acești metrici sunt relevanți pentru toate site-urile și pentru toate paginile. Schimbarea și modificarea lor va avea întotdeauna un impact major. Tocmai de aceea urmărirea evoluției trebuie să fie o prioritate pentru toți proprietarii de site-uri și pentru toți dezvoltatorii web.

Pentru o mai bună înțelegere a schimbărilor și a punerii în practică a acestora poți apela la o agentie marketing online.