Chiar si femeile gravide pot apela la terapia prin acupunctura oferita de www.acupuncturabucuresti.ro

0
284
Chiar si femeile gravide pot apela la terapia prin acupunctura oferita de www.acupuncturabucuresti.ro

Perioada sarcinii este una din cele mai frumoase perioade din viata unei femei. Urmeaza sa aduca pe lume o fiinta, un copil care ii va intregi viata si care va da un nou sens existentei. Insa, sarcina, pe langa sentimentul unic, poate oferi multe neplaceri. Acestea pot fi greata si varsaturi, dureri de spate, modificari hormonale, luarea in greutate, dureri de cap, insomnii, picioare umflate si multe alte probleme. Aceste afectiuni pot fi tratate prin acupunctura, chiar si in perioada sarcinii, daca nu exista probleme grave de sanatate. La www.acupuncturabucuresti.ro exista medici renumiti, precum Dr. Corneliu Moldovan si Dr. Agatha Vasai, care pot ajuta pe oricine, in rezolvarea diverselor probleme. Desigur, trebuie mentionat ca daca o persoana are un tratament medicamentos prescris, nu este indicat sa il intrerupa. Acupunctura va fi folosita ca tratament alternativ, cu scopul de a maximiza efectele terapeutice farmacologice.

Ce este acupunctura?

Inainte de a vedea cand este indicata pentru o gravida, sa trecem usor in revista cateva infromatii despre acest tip de tratament. Acupunctura este o tehnica terapeutica straveche, care apartine medicinei chineze. Primele dovezi de utilizare a acupuncturii dateaza de acum zece mii de ani, chiar daca a cunoscut apogeul sub dinastia Ming (1368-1644).

Conform teoriei generale a acupuncturii, energia vitala, numita Qi, curge in interiorul corpului nostru prin anumite meridiane. Cand Qi stagneaza, provoaca durere si boli. Acupunctura isi propune sa restabileasca echilibrul fluxului de energie vitala prin stimularea anumitor zone specifice numite „puncte de acupunctura” . Exista diverse tehnici, insa cea mai folosita implica introducerea sub piele a unor ace sterile si de unica folosinta. Acele pot fi manipulate fie manual, fie prin stimulare electrica.

Poti apela la acupunctura daca esti gravida?

Sigur! Poti beneficia, in siguranta, de sedinte de acupunctura in timpul sarcinii. Important este sa contactezi persoane competente, precum medicii amintiti mai sus, de la Acupunctura Bucuresti. Acupuncturistul trebuie sa aiba o diploma in medicina, cu specializare in aceasta disciplina, asa cum au medicii Corneliu Moldovan si Agatha Vasai.

Punctele de acupunctura de evitat in sarcina

In cele noua luni de sarcina, punctele care nu pot fi manipulate nu sunt multe. In principal punctele de acupunctura de evitat in timpul sarcinii sunt cele situate pe abdomen, sub ombilic si in apropierea gleznei. Un acupuncturist cu experienta si competent stie perfect cum sa se deplaseze pentru a gestiona mai bine simptomele fiecarui pacient.

Beneficiile acupuncturii in sarcina

In timpul sarcinii exista multe beneficii pe care le poti obtine datorita sedintelor de acupunctura. Iata o lista de patologii care pot fi tratate cu efecte pozitive:

1. Lumbosciatalgia

Pe masura ce se dezvolta sarcina, cresterea in greutate si postura pot declansa inflamatia spatelui in regiunea lombara. Durerile pot fi mari si analgezicele sunt adeseda interzise in sarcina. Cu ajutorul acupuncturii poti ameliora sau poti chiar scapa de aceste dureri care provoaca atata disconfort.

2. Greata si varsaturi

Mai ales in primul trimestru, cu hormoni care parca o iau razna, este ceva normal sa ai zilnic aceasta senzatie enervanta de greata care nu iti permite sa stai linistita. Cand senzatia devine mai puternica se va transforma in varsaturi. Eficacitatea acupuncturii in caz de greata este foarte mare. Astfel te vei putea bucura de inceputul sarcinii fara prea mult disconfort.

3. Durere de cap

Cefaleea este o tulburare care tinde sa scada spontan in timpul sarcinii. Cu toate acestea, in 30% din cazuri, persista sau chiar se agraveaza. Fara medicamente, durerea de cap este greu de indurat. Acupunctura poate deveni cel mai bun aliat al tau. Sedinta dupa sedinta scade intensitatea durerilor, durata si efectele nedorite aferente, precum greata, varsaturi si disconfort usor.

4. Edem (picioare umflate)

Pe masura ce sarcina avanseaza, uterul devine din ce in ce mai mare si poate presa vasele de sange. Rezultatul? Picioare umflate si glezne care arata ca doua paini. Incercarea acupuncturii in acest caz se poate dovedi a fi miraculoasa, deoarece, odata cu introducerea catorva ace in ureche, se reduce umflarea pana cand aceasta dispare.

5. Insomnie

Insomniile sunt frecvente in timpul sarcinii din diverse motive. Acupunctura intervine direct asupra ritmului somnului de veghe prin stimularea meridianelor. Asa ca, viitoare mamica se va odihni fara probleme.

6. Dependenta de fumat, medicamente sau alte substante

Tratarea unei dependente prin acupunctura este o practica comuna in multe tari. Daca mama este fumatoare sau dependeta de alte medicamente, acupunctura poate ajuta in depasirea si eliminarea acestei probleme. Sprijinirea persoanelor vulnerabile este un subiect care ar trebui luat mai in serios, mai ales in momente ca acestea cand o femeie experimenteaza o multime de schimbari emotionale si fizice.

7. Pozitia fetala

In acest caz, nu vorbim despre o tulburare reala, ci mai degraba despre un inconvenient care se poate intampla in timpul sarcinii. Uneori, copilul se pozitioneaza invers si, prin urmare, ar fi necesara operatia de cezariana. Daca doresti o nastere naturala, prin acupunctura poate fi stimulata repozitionarea ideala a fatului. Cel mai bun moment pentru a incerca acest lucru este cand te afli intre saptamana 32 si 35 de sarcina. Nu incerca acest lucru mai devreme pentru ca micul explorator ar putea sa se intoarca din nou si apoi ar fi tarziu, deoarece nu va exista prea mult loc pentru a manevra copilul in interiorul uterului.

Acestea sunt cateva beneficii ale acupuncturii pentru viitoarea mama. Acupunctura este o tehnica care in ultimii ani a cunoscut o dezvoltare imbucuratoare si in Romania. Oamenii nu mai sunt reticienti si accepta din ce in ce mai mult astfel de tehnici. Alegerea unui cabinet acreditat precum Acupunctura Bucuresti si un pic de incredere te vor ajuta sa depasesti mult mai simplu, intr-un mod total neinvaziv, multe probleme ale organismului.