Ce înseamnă un hosting de calitate pentru site-ul sau blogul tău?

0
553
Ce înseamnă un hosting de calitate pentru site-ul sau blogul tău

În zilele noastre nu cred să mai existe afaceri profitabile, serioase care să nu beneficieze de un website deosebit. Alegerea unei firme de webdesign potrivite, cu experiență în crearea de site-uri pentru domeniul în care activezi este esențială. Căutarea unei hosting sigur și de încredere este crucială. A trecut vremea în care orice amic, cu oareșce cunoștințe de informatică sau orice firma de cartier, cu ceva servere puteau să realizeze acest lucru. Exigențele unei firme care se respectă, nu mai permit astfel de încropeli.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a oferi siguranță și durabilitate afacerii voastre:

  • Primul pas pe care trebuie să-l faci este acela de a găsi o denumire potrivita pentru website-ul tău, ceva care să fie relevant pentru activitatea principală, scurt și relativ ușor de reținut.
  • Al doilea pas este acela de a alege extensia domeniului. Să fie .ro, .com., .info etc.? În această alegere trebuie să ții cont de dimensiunea națională sau internațională, de regiunea sau țara în care dorești să îți promovezi afacerea.
  • Următorul pas este acela de a găsi găzduire, hosting potrivit pentru site-ul și dimensiunile businessului tău.

Acești trei pași sunt extrem de importanți pentru calitatea prezenței tale online, evident, fără a omite importanța capitală a design-ului și funcționalității site-ului tău.

Dar cum poți să alegi găzduire sau hosting de calitate pentru website-ul tău? Care sunt principalii factori de care să ții seama atunci când vrei să obții găzduire sau să îți migrezi site-ul?

  1. Credibilitatea, siguranța și durabilitatea de care dă dovadă firma la care apelezi. Tine cont de cât de bine este văzută în piață respectiva firmă, de cât timp activează în acest domeniu, care este rata incidentelor neplăcute, unde își ține serverele, cât de des efectuează backup-ul informației, cât de repede răspunde solicitărilor și problemelor clienților.
  2. Care este uptime-ul serverului? Tu și clienții tăi trebuie să aveți acces la informații 24/7. Un scor de uptime sub 99,00% este inacceptabil în zilele nostre. Un uptime rezonabil trebuie să fie garantat la minim 99,50 %.
  3. Posibilitatea de a avea un cont de găzduire cu mai multe domenii (domenii addon multiple) Dacădorești sa adaugi domenii noi, în timp și nu vrei sa reiei de fiecare dată demersul, aceasta este soluția perfectă pentru o fire creativă ca tine!
  4. Posibilitatea de a alege între un server comun și unul dedicat. Atunci când afacerea este la început sau nu implică un trafic prea mare, alegerea unui server comun (shared hosting) este o soluție economică și eficientă. Dar atunci când afacerea ta evoluează sau ai un magazin online cu sute, poate mii de vizitatori, nevoia unui server dedicat este imperioasă.
  5. Lățimea de bandă și spațiul de stocare sunt elemente esențiale. Pentru a alege care este cea mai bună variantă de găzduire pentru site-ul tău trebuie să știi foarte clar, în fiecare etapă a evoluției afacerii tale, care sunt nevoile actuale și spre ce țintești. Care este dimensiunea site-ului tău, ce aplicații ai inserate sau dorești să inserezi în viitor, ce trafic ai și intenționezi să atragi etc. Posibilitatea unei lățimi de bandă și a unui spațiu de stocare nelimitate, cu siguranță sunt doar vorbe.

Pentru a mai afla 5 pași vezi continuarea articolului pe Blogul Agenției de Marketing Edcora: Cum să alegi găzduire web pentru site-ul tău?