Ai consumat vreodată miere de Manuka? Dacă nu, află de ce ar trebui să faci asta !

0
344
miere de manuka

Ai folosit sau consumat vreodată miere de manuka? Dacă da, probabil ai beneficiat de calitățile acestui produs. Dacă nu, ar trebui să încerci mierea de Manuka. Vei fi uimit/ă să vezi ce beneficii îți aduce, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Mierea de Manuka este considerată un aliment suprem, cu beneficii de top, cunoscute de mult timp. Această miere fost folosită pentru prima dată de comunitatea maori din Noua Zeelandă, la începutul anilor 1900, datorită incredibilelor sale proprietăți anti-bacteriene și vindecătoare, fiind considerată un adevărat elixir. 

Ce este mierea de Manuka?

Produsă de albinele care polenizează tufa Manuka din Nouă Zeelandă, mierea de Manuka este considerată una dintre cele mai benefice tipuri de miere. Compoziția sa este unică în lume. Există multe beneficii ale mierii de Manuka, dar este folosită în principal pentru proprietățile sale antibacteriene, despre care se spune că vindecă durerile de gât, remediază problemele digestive, vindecă infecțiile și ajută persoanele care au gingivită. Poți găsi miere de Manuka la minuneanaturii.ro. Este recomandat să achiziționezi miere de Manuka UMF. 

Ce este mierea de Manuka UMF?

După cum probabil ți-ai dat seama, este un tip special de miere de Manuka. Potrivit experților, pentru a vedea și a simți cu adevărat beneficiile mierii de Manuka, trebuie să cumperi miere de calitate. Așadar, înainte de a da banii, asigură-te că ai găsit mierea perfectă, precum cea de la minuneanaturii.ro. Mierea de Manuka de top provine din Nouă Zeelandă și va avea un nivel UMF (Unique Manuka Factor) de peste 10 sau mai mult pe eticheta sa. Imitațiile ieftine sunt probabil mai puțin eficiente. Ce înseamnă  număr UMF? Numărul UMF se referă la nivelul proprietății anti-bacteriene din miere la momentul ambalării. Mierea de Manuka cu un UMF mai mic de 10 are un nivel scăzut de acțiune și este posibil să nu fie eficientă pentru anumite afecțiuni medicale. Nivelul ideal este în general considerat a fi între UMF 10 și 18.

Cum se produce mierea de Manuka?

Mierea de Manuka UMF este produsă de albine din florile tufelor de Manuka (leptospermum scoparium), așa cum am spus, care cresc necultivate artificial pe tot teritoriul Noii Zeelande. 

Mierea de Manuka are un nivel scăzut de vâscozitate. De multe ori, tipurile de miere obișnuită sunt extrase din fagure cu ajutorul încălzirii. Din păcate, căldura are ca efect degradarea unora dintre calitățile mierii, deși atunci când vorbim de mierea de Manuka, trebuie specificat faptul că puterea UMF nu este afectată. Cu toate acestea, o astfel de resursă naturală prețioasă este extrasă în mod normal din fagure cu ajutorul mașinilor speciale de centrifugare, evitând necesitatea încălzirii.

Fagurii de miere sunt încărcați în mașinării speciale care, prin centrifugare, învârt conținutul. Acest lucru duce la separarea mierii de restul elementelor din fagure. Acest proces păstrează calitățile naturale ale mierii.

Mierea de Manuka are beneficii pentru sănătate

Cele mai bune utilizări ale mierii de Manuka variază de la tratarea durerilor în gât până la utilizarea pe piele. Experții spun că pentru a profita de beneficiile mierii de Manuka, ar trebui să iei o doză de aproximativ 1 până la 2 linguri pe zi. Vei vedea că are un gust foarte intens. 

Proprietățile vindecătoare ale mierii de Manuka sunt antivirale, antimicrobiene și antibacteriene. Poate fi folosită pentru a stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la combaterea bolilor și pentru a îmbunătăți aspectul pielii. De asemenea, calmează durerile în gât și poate fi utilizată extern pe tăieturi, răni și ulcerații pentru a ajuta la procesul de vindecare.

Cum se utilizează mierea de Manuka pentru tratarea durerii în gât

Mierea de Manuka este perfectă pentru a trata și a diminua severitatea unei dureri în gât. Combate bacteriile și virusurile, stimulând în același timp sistemul imunitar. Este incredibil de liniștitoare, mai ales dacă iei o lingură de miere, cu apă caldă, cu apă caldă și suc de lămâie, la debutul unei dureri în gât pentru a preveni agravarea acesteia. 

Îmbunătățește digestia

Unii experți consideră că mierea de Manuka poate îmbunătăți sănătatea intestinului și reduce balonarea. Este ideală pentru a reduce tulburările digestive, disconfortul abdominal sau balonare, deoarece conține un prebiotic important pentru hrănirea bacteriilor bune ale intestinului. Acest lucru ajută sistemul digestiv să se reechilibreze în mod natural.

Crește energia

În plus, mierea de Manuka este ideală pentru a-ți oferi energie atunci când te simți obosit. Densitatea ridicată de nutrienți ai mierii de Manuka o transformă într-un stimulator al energiei.

Mierea de Manuka are beneficii pentru piele

Există o mulțime de beneficii pentru sănătate al mierii Manuka, dar știai că poate fi folosită și ca produs de înfrumusețare? Mierea de Manuka este alternativa naturală perfectă pentru vindecarea acneei și a infecțiilor pielii. Este, de asemenea, un hidratant natural. Îmbunătățește hidratarea pielii, deoarece este capabilă să absoarbă umezeala direct din aer și să o atragă în piele. 

Mască hidratantă cu miere de Manuka

Mierea Manuka poate fi utilizată ca mască facială prin simpla aplicare a mierii pe fața curată și umedă. Însă poate fi folosită și în combinație cu uleiul de cocos și avocado pentru a hidrata intens pielea. Această mască elimină pielea moartă și lasă pielea luminoasă și mult mai sănătoasă.

Există și contraindicații pentru mierea de Manuka?

Mierea este bogată în fructoză naturală și glucoză. Însă, diabeticii de exemplu trebuie să se consulte cu medicul înainte de a consuma miere. Pentru uz extern, pe răni, mulți diabetici o pot folosi, dar tot după ce au discutat cu medicul în prealabil. Același lucru este recomandat și în cazul copiilor mai mici de 3 ani sau persoanelor cu alergii la produse apicole. În schimb, poate fi consumat de femeile gravide care nu se confruntă cu diabet sau alergii.

Articolul precedentLenjerii Moș Crăciun de la cumparamisim.ro
Articolul următorIncarcator wireless este accesoriul care nu trebuie să lipsească din nici un autovehicul