10 cele mai bune cărți pentru viitorii părinți

0
641
10 cele mai bune cărți pentru viitorii părinți

De cele mai multe ori perioada sarcinii este mai liniştită, iar în calitatea ta de viitoare mămică ai mai mult timp liber pentru lectură. Îți sugerăm să profiți de perioada relaxantă a gravidităţii: citeşte informaţii utile pe care trebuie să le cunoşti despre sarcină, naştere şi îngrijirea copilului.

Dacă vrei să fii o graviduţă frumoasă şi cochetă, periodic consultă şi site-urile de fashion și cele de haine gravide, iar dacă simți că ai nevoie de un sfat competent îți venim noi în ajutor cu lista celor mai bune cărţi pentru viitorii părinţi, din care poţi alege ce ţi se potriveşte sau ce-ţi pare mai util pentru „meseria” ta de părinte.

1 Sarcina şi naşterea. Ghidul femeii însărcinate. Autor: Anne Deans

Cartea oferă sfaturi practice în ce priveşte toate aspectele sarcinii şi primele luni de viaţă ale copilului, de la îngrijirea prenatală şi preocupările de natură emoţională, până la modul în care să ai grijă de nou-născut şi de corpul tău după naştere.

2 Îngrijirea sugarului şi a copilului. Autori: Benjamin Spock, Robert Needlman

Cartea tratează alimentația copilului, programe de vaccinare, recomandări cu privire la regimurile alimentare și administrare de vitamine, probleme medicale ale copilului. Un ghid util de parenting care te ajută să depăşeşti cu brio provocările vieţii de părinte.

3 Mama şi Copilul. Autori: Emil Căpraru, Herta Căpraru

Volumul reprezintă cel mai complex ghid pentru viitorii și proaspeții părinți. Numai prin simpla trecere în revistă a sumarului, constatăm cu uşurinţă că problematica abordată acoperă o lungă perioadă din viaţa copilului tău – de la naştere până la adolescenţă.

4 Bebelușul inteligent. Autori: Simone Cave, Caroline Fertleman

Este un ghid de joacă pentru părinți. Fiecare joc în parte este explicat în detaliu, fiind reliefate în mod special beneficiile aduse de acesta. Ştiaţi, de exemplu, că atunci când micuţul face baloane de săpun sau soarbe sucul cu paiul își dezvoltă capacitatea de a vorbi? Sau că mângâierea cu o perie moale a pielii îl face pe bebeluş să fie conștient de propriul corp și îi îmbunătățește coordonarea și mișcarea? Sfaturi utile privind creşterea şi dezvoltarea armonioasă a micuţului le veţi regăsi între coperţile cărţii.

5 Mama și copilul. Ghid de creștere a copilului mic. Autor: A.J.R. Waterson

Un alt ghid realizat prin efortul colectiv al unor specialiști în pediatrie, nutriție, dezvoltare și psihologie, „Mama și copilul” este un volum foarte recomandat proaspetelor mămici. Cartea servește drept îndrumător în dezvoltarea și îngrijirea unui nou-născut. Proaspeţii părinți au nevoie de informații relevante și accesibile pentru a ști cum să hrănească, să spele și să trateze un bebeluş.

6 Ghidul pentru alăptare. Autor: Jack Newman

O carte care-ţi oferă informații utile desprecum să poziționezi mai bine copilul la sân, ce să faci când copilul refuză sânul, cum să eviți ragadele sau iritarea mameloanelor, cum să te asiguri că bebelușul mănâncă suficient, ce să faci când copilul are colici, cum poți alăpta un copil prematur.

7 La ce să te aştepţi în primul an de viaţă. Autor: Heidi Murkoff

Aici sunt explicate clar toate lucrurile pe care trebuie să le ştii despre primul an din viaţa copilului. Conţine răspunsuri liniştitoare, precum şi sugestii practice şi realiste privind creşterea copilului. Cu secţiuni speciale despre: descifrarea plânsetelor şi liniştirea bebeluşului, alăptarea: cum s-o începi şi cum s-o continui, cumpărături pentru bebeluş, supravegherea dezvoltării copilului.

8 Părinţi de nota 10. Autori: Jean Epstein, Cecile Desmazieres-Berlie

Cartea analizează toate etapele de vârstă – de la „majestatea sa” bebeluşul la adolescentul în căutare de autonomie, dar şi de ancorare. Autorii îi ajută pe părinţi să găsească soluţii care să nu fie stereotipe, ci adaptate propriei familii. O carte excepţională de parenting ce merită a fi citită de proaspeţii sau viitorii părinţi.

9 Nu există părinte perfect. Autor: Isabelle Filliozat

Cu toţii ne dorim să ne purtăm cu copiii noştri doar cu blândeţe şi iubire, dar, din păcate, viaţa ne arată că nu suntem capabili de asta. Cartea Nu există părinte perfect ne arată cu empatie şi fără să inducă sentimente de vină de ce ne înfuriem, de ce strigăm, de ce ne lovim şi ne pedepsim copiii.

10 Parenting necondiţionat. Autor: Alfie Kohn

O carte de parenting revoluționară care te face să pui la îndoială tot ceea ce știai până acum. Ea răspunde la întrebările „Cum ne creștem copiii pentru a fi fericiți?” și „Cum ne creștem copii pentru a fi interesați de fericirea altor oameni?”

Pe lângă multitudinea de cărţi despre „meseria” de a fi părinte, pe care le găseşti pe rafturile librăriilor sau online, citeşte şi bloguri, site-uri tematice. Acestea oferă informaţia sintetizată, ajutându-te să economiseşti timp. Sănătoasă, documentată, îngrijită şi stilată vei transforma sarcina în cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta.

Articolul precedentUnde gasesti chipamente de protectie de calitate?
Articolul următor3 motive sa porti cercei placati cu aur