Ce sa cauti atunci cand alegi un pat

0
394
Ce sa cauti atunci cand alegi un pat din lemn masiv

La crearea dormitorului, multi se confrunta cu o serie de probleme. In primul rand, apare dilema despre cum sa aleaga un pat in dormitor pentru, a asigura confortul maxim in utilizarea sa, iar somnul sanatos sa nu fie afectat. Un pat dormitor nu este achizitionat doar pentru un an. Prin urmare, alegerea lui trebuie abordata cu toata responsabilitatea, avand in vedere masa de nuante si caracteristici. In acelasi timp, este important sa nu ignori salteaua, fara de care somnul nu va fi confortabil.

Ce sa cauti atunci cand alegi un pat dormitor

Pentru a alege mobilierul potrivit, ar trebui sa folosesti sfatul profesionistilor:

Dimensiune. In acest caz, se ia in considerare numarul persoanelor care vor dormi pe pat. Salteaua trebuie sa fie suficient de larga. In cazul plasarii unui cuplu casatorit, ambii parteneri ar trebui sa aiba un spatiu personal. De asemenea, este important sa ai in vedere inaltimea utilizatorului, deoarece picioarele nu trebuie sa atarne in afara patului. 

Material. Ar trebui sa dai preferinta tipurilor de materiale naturale. Acesta poate fi lemnul si derivatele sale sau metalul. Prima optiune este mai potrivita. Mobilierul din lemn, MDF sau placi, sunt ecologice si se incadreaza perfect intr-un dormitor in orice stil si design.

Forma. Cele mai populare sunt modelele traditionale dreptunghiulare. Pot fi amplasate in aproape orice parte a camerei. Acestea sunt modele universale, potrivite atat pentru un dormitor mai mic, cat si intr-o camera spatioasa si compacta. Daca exista suficient spatiu, poti alege un pat rotund sau oval. Acestea sunt amplasate in principal in centrul camerei si ofera un design sofisticat si extravagant.

Culoarea. Cel mai bun pat este cel in culori linistitoare. Astfel de modele nu creeaza o imagine incarcata, ci una aerisita si eleganta.

Pat matrimonial

Realizarea unui dormitor matrimonial este un proces extrem de individual si destul de scrupulos. Atunci cand alegi un pat matrimonial, ar trebui sa iei in considerare culoarea, decorul si accesoriile. Doar atunci dormitorul pentru noii casatoriti, va arata confortabil, modern si, in acelasi timp, fara o umbra de vulgaritate si disconfort.

Patul matrimonial – o insula a indragostitilor

Exista anumite elemente care sunt pur si simplu necesare in orice dormitor matrimonial. Patul matrimonial nu este doar un pat, ci un atribut important pentru tinerii casatoriti. Fara canapele, colturi, structuri rabatabile. Patul trebuie sa fie cat mai spatios si confortabil, in parametri stilistici si in concordanta cu decorul general al dormitorului. De exemplu, un pat plin de culoare roz, va arata prost daca intreaga camera este facuta in tonuri de azur sau ciocolata. Cel mai bun tip de pat matrimonial ar fi o reproducere a culorilor neutre intr – un mediu corespunzator stilistic, cum ar fi clasic, modern etc.

Patul din lemn natural sau cel putin asemanator lemnului, va oferi o atmosfera de romantism si naturalete. De exemplu, pentru stilul minimalist, sunt potrivite atat paturi rotunde, cat si dreptunghiulare, cu picioare sculptate si o tablie bogat decorata. Daca dormitorul este intr-un stil tropical, atunci mobilierul dintr-un material usor si frumos, va ajuta la crearea atmosferei romantice dorite.

Articolul precedentAnimalulFericit.ro singurul pet shop online de care ai nevoie.
Articolul următorCalivita Produse De Top Si Stil De Viata Sanatos