Bicicleta fitness vs. simulator de vâslit – antrenamentul potrivit pentru nevoile dvs.

0
1237

Atunci când doriți să achiziționați un echipament fitness pentru acasă, probabil vă întrebați: „De unde voi ști dacă cu noul echipament fitness voi face cel mai bun antrenament?” Pentru a vă asigura că alegeți echipamentul potrivit pentru nevoile dvs., este important să înțelegeți cum funcționează fiecare din ele și ce tip de antrenament puteți efectua.

Bicicleta fitness

Impresionantă și atrăgătoare, o bicicletă de exerciții are multe dintre aceleași beneficii potențiale. Beneficii comune pe care le obțineți pe o bicicletă fitness sunt: sănătate cardiovasculară îmbunătățită, mișcări articulare cu impact redus și mobilitate articulară. În special, o bicicletă staționară vă lucrează în cea mai mare parte gambele și cvadricepsul, oferind, un antrenament de bază pentru picioare. Efortul depus, setările de rezistență ale echipamentului și regularitatea antrenamentelor determină rezultate pe care doriți să le obțineți.
O bicicletă de exerciții verticală este probabil cea la care vă gândiți atunci când vă imaginați o bicicletă staționară. Aceasta este asemănătoare cu o bicicletă outdoor, antrenamentul fiind astfel mai familiar dacă sunteți deja obișnuit cu bicicleta în aer liber.
O bicicletă recumbent poate să nu fie la fel de familiară, dar funcționează practic în același mod ca și alte biciclete staționare. Aceste aparate vă permit să stați într-o poziție confortabila, ceea ce pune și mai puțin stres pe spate și articulații, reducând durerea musculară după un antrenament intens.

Simulator de vâslit

Deși aveți opțiunea de a merge cu bicicleta prin orașul dvs., este posibil ca să nu aveți însă acces la căi navigabile în zona, motiv pentru care un simulator de vâslit poate aduce ceva nou în sala dvs. de sport de acasă.
Canotajul este un exercițiu cu impact redus, pentru întregul corp, care vă poate viza mușchii spatelui și a picioarelor. Acest tip de antrenament este flexibil, permițându-vă să schimbați elemente precum viteza și rezistența. Dacă doriți să achiziționați un simulator de vâslit, ar trebui să acordați mai multă atenție tipului de rezistență pe care îl alegeți.
Apă: Vreți să simțiți că de fapt vâsliți peste un lac? Rezistența la apă este o opțiune mai bună. Un simulator de vâslit cu apă are volanta scufundată într-un rezervor de apă, ceea ce înseamnă că trebuie să lucrați împotriva rezistenței naturale.
Aer: Volanta acestui echipament folosește ventilatoare care suflă mai repede cu cât vâsliți mai tare.
Magnetică: Rezistența volantei este realizată printr-un câmp electro magnetic. Avantajul este că aceasta poate fi setată digital sau automat din aplicație, în cazul în care folosiți un echipament fitness compatibil cu tehnologia iFiT.
Deoarece atât o bicicletă de exerciții, cât și un aparat de vâslit pot oferi antrenamente cardio, factorul de comparație se reduce la preferințele personale, precum ce tip de exercițiu cardio vi se pare cel mai captivant, cum preferați să vă antrenați și care sunt obiectivele fitness pe care doriți să le obțineți. Important este ca noul echipament fitness achiziționat să îl integrați în rutina dvs. zilnică.

Articolul precedentCare sunt calitățile mierii de albine și ce anume o face specială?
Articolul următor7 lucruri de care să ții cont la alegerea partenerului pentru servicii juridice