Ai auzit despre casa inteligenta? Ce presupune aceasta si cat de simplu este sa traiesti acolo?

0
238

Casa inteligenta a fost mult timp mai mult decat o simpla tendinta. De aceea, exista multe sisteme pe piata caselor inteligente in crestere rapida, incat este usor sa le pierzi urma. In cele ce urmeaza iti sunt oferite informatii de baza despre acest subiect si cum te pot ajuta anumite dispozitive, precum cele de la Ekoinstal, sa ai o viata mult mai comoda.

Unde si cui i se potriveste o casa inteligenta?

De la birou la casa inteligenta , multe structuri de locuit si de lucru beneficiaza de control inteligent al cladirii – deoarece mai mult timp liber pentru alte activitati si comoditate sunt binevenite peste tot.

Desigur, acest lucru se aplica si instalarii componentelor de economisire a energiei. O casa inteligenta instalata profesional cu functiile sale in domenii precum iluminatul, incalzirea si securitatea ofera, de asemenea, multe alte avantaje. Dupa instalarea setului de dispozitive, oamenii si casa functioneaza mai eficient chiar de la inceput : acestea sunt oprite automat atunci cand nu mai sunt necesare, iar consumul inutil este salvat pentru utilizator.

Situatia de viata nu conteaza. Indiferent daca esti in propria casa sau intr-un apartament inchiriat: nu trebuie sa iti montezi termostatele individual sau sa cauti intrerupatorul pe coridorul intunecat. O casa inteligenta poate fi bazata pe diverse tehnologii si implementata cu o varietate de dispozitive si functii. De la trucuri controlate prin voce si proiecte de bricolaj pana la solutii complete instalate de un specialist, totul este posibil.

Practic, casele inteligente pot fi impartite in functie de tipul de transmisie. Cei care prefera sa-si realizeze ideile fara fir si mai putin costisitor sunt deseori impiedicati de propriile lor preocupari de securitate. Pentru a asigura securitatea propriilor date si cele ale casei tale, atunci cand acestea sunt transmise prin radio , ar trebui sa te bazezi pe un sistem complet criptat de la furnizori de incredere. Factorii importanti aici sunt locatia serverului , tipul de criptare si, desigur, sustenabilitatea sistemului.

Solutiile profesionale ruleaza de obicei printr-o unitate centrala de control (server), la care acceseaza toate dispozitivele si aplicatiile – nu mai sunt necesare diferite aplicatii si telecomenzi.

Un sistem dintr-o singura sursa pentru intreaga casa – acesta este nivelul de confort pe care il ofera doar o solutie completa de casa inteligenta .

Economisirea intr-o casa inteligenta

Dispozitivele montate in casele inteligente se bazeaza pe numeroasele potentiale de economisire din gospodarie. De exemplu, luminile se sting automat la o ora specificata sau la iesirea din casa, si acelasi lucru poate fi realizat si pentru incalzire. Daca folosesti o aplicatie pentru a controla totul, poti, de asemenea, sa monitorizezi consumul de dispozitive conectate si, astfel, sa identifici rapid pierderile.

Este usor de utilizat casa inteligenta?

Da! Controlul prin intermediul unei aplicatii este intuitiv si poti controla in continuare dispozitivele integrate folosind un comutator. Usurinta de utilizare este deosebit de importanta, astfel ca, indiferent ca este vorba despre intrerupatoare inteligente, senzori de temperatura sau pentru ferestre si usi, termostate, becuri , centrale termice sau chiar televizoare, se asigura confort maxim. Asigurarea accesibilitatii este esentiala pentru Ekoinstal, prin urmare, poti incepe transformarea casei tale pas cu pas!